Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 17 December 2012

I-City ~ Water World...

Monday Blues lagi!!!

Semalam, seharian OKje dukl I-City...... Sebenarnya OKje dapat tiket I-CityWater World daripada kawan Arjuna ..... so apa lagi excited jugaklah.... sebab tak pernah pergikan...

Tapi Mak ai!!!  Punyalah ramai! nak mandi pun susah! Diaorang pun samalah tuuu.... dapat tiket free!!hu..hu...

Kolam mandi dia pun tak banyak...... dua kolam untuk budak kecik, satu kolam untuk dewasa yang ada 'ombak' tu, dan empat kolam untuk main slide dan corong tu.....


Nak masuk kolam yg macam 'sungai' tu pun kena naik pelampung! Pas tu hanya satu round je, kalau nak masuk lagi kena 'queue' balik! Sangat LECEH!

Bagi OKje, kelainannya hanya pada CORONG BESAU tu ajelah!! Tak main pun...... tengok orang je.... Mak TAKUTTT nak!! he....he...
Jam untuk 'kupon makan' ~ harga RM 50


Sebab ramai sangat, OKje keluar sebelum Zohor, kalau tak, mau jugak sampai petang tu! he..he...




Walaupun keluar awal, tak semestinya nak balik awal...... singgah SNOW WORLD pulak!

Next entri eh!



32 comments:

  1. huhuhu....bestnya bermandi manda..tp tu la..kalau ramai org..xselesa gak..huhu

    ReplyDelete
  2. dulu i city zaman blajo kt uitm

    hanyalah tiang2 lampu yang panas



    skrg dah abis blajo
    dah macam theme park!

    aaaargh. tak aci

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..he... Sabau aje ke dayteenlea...

      Delete
  3. amboi... sakan holiday no..
    hihii... seronk lah kak.. dah mcm2 ada kt sana...
    nti balik Selangor kompom akan singgah sini...hehe:)

    ReplyDelete
  4. pergi sekali jer.. tak terasa nak pegi lagi sebab... mahal laa segala kat sana.. :D.. tunggu rezeki lain pulak.. :D

    ReplyDelete
  5. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Saat terjatuh, jangan lupa bahwa engkau pernah berdiri;Saat berduka,jangan lupa bahwa engkau pernah bahagia.Bangunlah,kamu pasti bisa.

    ReplyDelete
  6. dah lama tak masuk water world .. syok gak wpon sy takut air

    ReplyDelete
  7. kalu dah ramai sgt pun x best juga sesak!

    ReplyDelete
  8. bestnya..dya xpernah msuk tmn air tu lgi..hihi

    ReplyDelete
  9. tak sampai lagi sini.. ingat nak gi kalau bukan cuti sekolah ler kot...

    ReplyDelete
  10. Best ke? Selalu p waterworld kat shah alam dan desa water park.. anak2 mmg suka sangat2 sampai kecut abis...

    Berapa ye byrn dewasa dan kanak2 nak masuk?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau taj salah okje Weekend Rm50 dewasa kanak kanak dlm Rm30.... Weekday lagi murah!

      Delete
  11. saya yg dok dekat dengan i city ini pun belom tengok camana rupa water park tuu..

    ReplyDelete
  12. Belum dpt lagi jejak ke water world nie...jwbnya cuti skolah thn depan la.. :D

    ReplyDelete
  13. syoknyyeeee...alalaaa....kalu gtau awai, leh ikut...hehe gurau aje...:)

    ReplyDelete
  14. Mungkin mereka pun dapat free tu yg berasak masuk. Kalau bayar sendiri kan mahal. Ambil peluang cuti sekolah lagi. Seronok juga.

    ReplyDelete
  15. tingin nak masuk snow world tue huuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergilah Kiera....mmg sesuailah ngan okje yg tak akan merasa nk bercuti kt oversea ni...he..he..

      Delete
  16. Dekat sngat dgn umah aby tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tau semalam dekat, boleh singgah rumah Aby!he..he... Jln plumbum ke Aby?

      Delete
  17. ee... bestnye . untung dia.....

    ReplyDelete
  18. best nye, dah lama teringin nak jejak sana, tapi xmenyempat la pulak..hehe (^___^)

    ReplyDelete
  19. macam best jer yg corong2 tu.

    ReplyDelete
  20. MASE DEQ PERGI RITU . DIA BRU DLAM PROSES NAK SIAPKAN .. HEHEHE

    ReplyDelete