Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 10 January 2013

My Kuda Besi.....

Masih cerita berkisar pasal kereta lagi.......

Tak taulah nama apa yang sesuai untuk kereta OKje ni.......  kalau nak panggil Baby Mia, macam tak sesuailah pulak dengan keadaannya yang tak 'come' tu, kalau nak panggil Nurul Iman, macam tak kena pulak dengan umurnya yang dah agak kerepot tu..... apa lagi nak panggil Honda City, memang jauh sesangatlah....... he..he...

Panggil je le SI KUDA BESI!..........rasanya itu yang paling sesuai dan come untuk awak 'KERETA'! ha..ha...

Si Kuda Besi ni, sebenarnya Arjuna beli masa zaman kereta second hand masih mahal...... Tak macam sekarangkan, SAVY second hand pun boleh dapat dalam 12k ke 13k.

Dah kira best sangatlah Arjuna tu, kalau nak dibandingkan dengan kereta Kancil Merah 4 gear yang dia pakai dulu-dulu. Si Kuda Besi ni jugaklah yang bawak dia ulang alik dari Cheras ke Rawang selama beberapa tahun.


Tapi sejak Arjuna dah berganti kereta ni, Si Kuda Besi ni dah jadi milik OKje sepenuhnya le. Dialah yang OKje tunggng anak beranak pergi balik sekolah. Memang banyak jasanya....

BESTnya bawak kereta lama ni ........ boleh lenjan sesuka hati, tak le seriau sangat kalau kena cium dengan keta lain....he..he..


34 comments:

  1. uhuks uhuks...cam ner nama Baby Mia bley ader kat sini nih... ekekekeke...ingatkan letak nama tuannyer... wakakakaka...giler glam betol kan?

    OKje... amboi...boleh lenjan sesuka suki hati ek... eksyen ek...eh... Kuda Besi pown Kuda Besi la... janji banyak berjasa kat kita kan? Senang nak bergerak ke mana2... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuannya dah terlebih glemer.. Promote baby Mia pulaklah...he.he
      Bukan sebarang kuda besi tu Farah..
      Jangan main main..

      Delete
  2. asal boleh jalan sudahhhhh..si kuda bei pun kuda besi laaaa.=p

    ReplyDelete
  3. Ye laa...sekadar nak hantar dan jemput anak serta pergi pasar...janji bergerak 4 tayarnya,

    ReplyDelete
  4. wahahahahaa..si kuda besi tu kalau ciom bontot keta lain kan...kekekekee..sesuai lah dengan tredmak sis tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha...ok jerrrr....yang tu idak cik....nak kena repair dik oiii...tak ke naya tu..
      Keluar duit tak kena tempat namanya tu...hihi...

      Delete
  5. ahhaha.. KUda besi pun banyak jasa nya kan Kak..
    syukur lah!.. tapi klu kuda besi ni cium keta lain atau kena cium parahh juga Kak..mau sedih!..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedih...NCD dah jadi zero...nak renew insurance dah jadi mahal! Rugi!

      Delete
  6. ya betoll, setuju statement akak yg akhir tuh, hehheh. lenjan kasi habiss...

    ReplyDelete
  7. haaa boleh drive..so bila nak anta lunch kat office na naik kudaaa besi =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..he...mana boleh htr lunch pakai kuda besi.... Dgn Na kena naik sekurang kurangnya Honda City...ha..ha...

      Delete
  8. Assalamualaikum okjer...wah rindunya ...kat okjer...oppst...hehehe..lari tajuk lak komen yew....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aii.... Kata nak rest sebulan demo ni!

      Delete
  9. erkk..kalau dulu2 mungkin la org akan kata kereta tu kehendak..tapi skg ni, kereta macam dah jadi keperluan dah..

    kadang2 kesian tengok 1 family naik motor ramai2..tapi nak buat macam mana, kemampuan masing2 tak sama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu 2 kereta utk sebuah rumah mmg dah jadi keperluan.... Kalau 3 kereta pun mungkin terpaksa jadi keperluan sbb nak jual balik salah satu keta kena tambah duit kat bank! Jalan penyelesaian simpan.....hu.hu.

      Delete
  10. as salam teman nak menyinggah ooo selama ni awak bawa kereta 'evergreen' ni ye..baru le tahu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bis tu awak ingat selama ni saya bawak keta apa La...

      Delete
  11. klu tk ada power steering mau keluar otot2 kt lengan tu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..ha..nasib baik kuda besi I tu power stereng cik Aby....lemak yg ada tak sempat nk jadi otot he..he..

      Delete
  12. Tetiba teringat lagu tu, kuda hitam ku lari gagah berani. Hahaha. Entah apa2. Salam petang OKje, dh masak untuk malam lum. :)

    ReplyDelete
  13. banyak jasa kuda besi ni, and Okje dah macam knight in shining armor hehe.

    ReplyDelete
  14. KUDA BESI KU GAGAH BERLARI .. NA NA NA .. HAHAHA .. AIYORK .. KETE LAME LAGIK BESH KALO NAK MAEN PECUT2 N VIKENG2 KAN KAK .. HAHA

    ReplyDelete
  15. walaupun kuda besi byk jasanya kan?

    ReplyDelete
  16. uit sodap nama tu.. betul la ayah sy kalau kete jenis lama2 ne dia bawak p kebun.. xyah riso calau balau n lecak

    ReplyDelete
  17. KA pulak ari2 duk tunggang kuda besi pegi balik tempat keja sampai boring dah hehehe

    ReplyDelete
  18. kereta macam neh laaa yang tahan sebenarnya okje. tak macam kereta sekang neh, eh? mcm pakar kereta plak. tapi betul laaa sue cakap. hehehe satu lagi sue setuju dengan okje. kalau kereta neh terguris sikit2 tak kisah. huhuhu

    ReplyDelete
  19. dulu pakai kereta model ni gak , dah jual , pakai persona

    ReplyDelete
  20. Kereta proton ni memang lasak....aku pun ada sebiji...kikkiki.
    Susah nak buat hal..
    Tapi yg benar2 btl ayat last tu..kikikiki

    ReplyDelete
  21. jangan curik nama Nurul Iman kita!!!! :p

    ReplyDelete