Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 24 April 2013

Kisah KUDA HITAM lagi...

Oooo....... nak update sini..... my KUDA HITAM dah selamat balik rumah...... PUMP FUEL dia rosak!

Al kisahnya........ masa mengambil Si KUDA HITAM hari tu, perancangan asalnya, Arjuna akan turunkan OKje kat Workshop dan bawak KUDA HITAM balik. Arjuna pulak akan terus pergi kerja.

Kebetulan hari tu dia kurang sedap perut, CERI BERI hehe..... ( maklum le, semalam tu baru je lepas makan kupang ngan kerang kat Umbai! ). Tapi masih tetap nak bekerja ( berlakon aje kot!! haha...... )
 
Lastly Ajuna nak cuti, so dialah yang bawak KUDA HITAM balik dan ingat nak terus hantar buat cermin pulak.

Nak dijadikan cerita, masa dekat area rumah tu, dia terperasan TEMPRETURE HIGH .......... ( kalau OKje yang bawak HARUS tak perasan...huhu.....).  Masa tu OKje dah tunggu kat kedai cermin dah, Arjuna call....... so terpaksalah balik rumah dulu.

Dalam kepala dah ngeri dah ni...... apalah pulak masalahnya lepas ni......  

Petang baru Arjuna tengok..... salah satu tempat AIR dah kosong, patut pun bukan main HIGH naiknya....... rupanya hose dia bocor ......    Oit? Workshop tu tak tengok ke masa dia buat! ........
Lepas Arjuna sambung hose tu, Alhamdulilah OK dah....... LEGA.....

Walaupun macam-macam  ragam dan kerenah Si KUDA HITAM ni, tapi dia tetap ada SENTIMENTAL VALUEnya yang tersendiri.

TQ ALLAH..... sesungguhnya perancangan MU itu maha hebat!  

psst..... Harap tak boring baca kisah KUDA HITAM lagi!......


40 comments:

  1. yey..hidup kuda hitam..hope tak rosak lg pasni..

    ReplyDelete
  2. yeayy...dia dah sembuh kembali..blh g jalan2 dah..:)

    ReplyDelete
  3. biasa lah....yang penting sekarang dah ok....bolehlah jalan2 lagi he heee....

    ReplyDelete
  4. Kuda hitam tu dah berusia...biasalah, nak di cari pengganti...terasa sayang. Kalau begitu carikan saja temannya...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah berteman dah BM....Iswara tu hehe...

      Delete
  5. Nasib arjuna perasan temperature high.

    Saya pon tau bawak keta jer. Benda lain suma tak tau. Nak kena amik tau juga nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Fiza....sesekali kena jeling kat tempreture tu...

      Delete
  6. InsyaAllah lepas ni kuda hitam akan sihat semula..hehe.. biasalah kan Kak, manusia pun bila lanjut usia ada juga penyakit nya..ini kan pula mesin..perlukan penjagaan jg...;)

    ReplyDelete
  7. kuda hitam...vs pacar hitam... dia xmo dipanggil hitam agaknya...kasi nama lain laaa... gerenti xmajuk dah buat pasal lagi..ehe..

    ReplyDelete
  8. ingat lak lagu kuda hitam aduh...
    biasalah kalau ada kereta der jer kisahnyer...

    ReplyDelete
  9. banyak jasa kuda hitam ni kan kak, tu yang sayang tu....

    ReplyDelete
  10. biasalah tu bila ada kenderaan nie.. ada jer hal dia.. apa2 pun jasa nya tetap di kenang kan... :D

    ReplyDelete
  11. salam okje.....byknye karenah si kuda hitam ni ye. pepepun dia nak bermanja2 tu, sayangi la ia sepenuh hati ye. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah terlebih sayang ni Ros haha...

      Delete
  12. Alahaiii...mcm2 je penyakit kuda hitam tu kan..same lah dengan kuda hitam kat sini..macam2 je penyakit die..satu dah opret...penyakit satu lagi keluar...last2 tuan die pon kene opret otak...penat piki kuda yang banyak penyakit..hahahahaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....harus jugak gitu cik....lastly than punya kids masuk sepital haha

      Delete
  13. Kita pun kadang sakit / batuk / demam so samalah dgn kuda hitam. Sesekali nak dimanjakan apa lagi dia tahu ada sentimental value pada diri dia tu... semua org sayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Logik jugak tu KZ....semakin ngengada ek semakin tua ni hehe

      Delete
  14. alhamdulillah.. takde benda buruk yang jadi yer.. banyak jasa si kuda hitam nih ek..

    ReplyDelete
  15. Kuda hitam ingin lebih perhatian tu. hehehe.

    ReplyDelete
  16. Kadang2 kena hati2 jugak hantar kt workshop, sbb byk yg suka menipu. Sesetngah kes, benda yg direpair tp dia kata ganti baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal....mmg Arjuna jelah yg deal ngan workshop ni...hari tu mark up tinggi jugak depa ni...

      Delete
  17. alhamdulillah...sihat dah kuda hitam akak... lepas ni jgn sakit2 lagi tau...hihi

    ReplyDelete
  18. workshop tuh pun tak check btul2 kan sblm lepas...sib baik tak berasap enjin..moga kuda hitam kembali pulih & terus berbakti selagi diperlukan oleh tuannya...:)

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah, kuda hitam dah kembali berkhidmat :)
    Bengkel mmg mcm tu agaknya.... tgk bahagian yg rosak jer, yg lain langsung tak tengok :)
    Setuju OKje, kereta yg dah lama berjasa mmg ada sentimental value, kita pun jadi sayang sgt2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Bijen macam macam dah jadi....makan duit pun kuat jugak dak kuda tu hehe so simpanlah dulu...

      Delete
  20. Nasib baik perasan temperature tu...kalau tak mau berasap enjin keta tu kan....
    Kalau saya samalah dengan okje jarang2 nak jeling temperature keta tu...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pompuan mostly cam tukan Mia...tp bila dah berlaku baru jadi alertkan Mia..

      Delete
  21. idok bowingpn.. citer le byk2, kami rela menjadi pembaca setia

    ReplyDelete
  22. Kuda hitam buat hal ya...nasib baik perasan...kalau tak naya duk tepi jalan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu CR....kalau tak kena tow semulalah balik workshop

      Delete
  23. Kuda hitam takkan senang2 tumbang. Nak perhatian lebih dari Okje kot ;)

    ReplyDelete
  24. hurmmm cobaan tu.. sabar yer OKje...

    ReplyDelete
  25. dah banyak berjasa tu yg ade sentimental value tu =)

    ReplyDelete