Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 20 May 2013

SAWAN Blog dan BROOCH Umialya

Salam pagi Isnin SAHABAT!.......

Rasa rimas tengok rumah yang macam tongkang pecah!....... Mendobi jangan cakaplah....... rasa dah habis basuh dah malam tadi, rupanya masih ada lagi yang tinggal! Huh! rasa nak termuntah pun ada ni! hehe
So, no masak-masak hari ni yeh!.......

Pagi ni.........  cerita banyak tak de...... cuma nak tunjuk OKje pakai BROOCH UMIALYA semasa menghantar anak saudara OKje menikah semalam......... Suka tak Umialya???? hehe......

Nampak tak?....... Alahai..... kecik no ek!!!
Ni macam nak tayang muka Tukan Karut laki bini jeeeee......haha......  bukan nak tunjuk   BROOCH UMIALYA...... harap maafkan Tukang Karut yeh!


Sebelum OKje kena 'SAWAN BLOG' yang kronik, ....... kang terbengkalai semua kerja Mak!........
( maklum ajelah,....... dah 2 minggu lebih dah tak mengadap lappy  macam dulu-dulu.....hehe )

Baik OKje, mintak diri dulu yeh!.........
Psst...... sat lagi kalau dah selesai semua kerja, OKje blogwalking dan cerita kisah semalam.....

41 comments:

  1. Alah...kerana pemakainyer mmg dah cantik..pakai apapun mmg tetap cantik..orng tak nampak brooch tuh..nampak pemakai..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. UA....jangan puji melangit gitu...sebab time snap gambau tu tgh ready control cin gitu! ...... cuba ambik candid...kalau tak buruk jadinya ...haha!!!

      Delete
  2. sama cantik pasangan itu dengan brooch hehe
    silalah buat kerja dulu yer OKje.. ;)

    ReplyDelete
  3. wow..mcm pengantin baru lah..hehe

    ReplyDelete
  4. manisnya... bila bergambar berdua...

    ReplyDelete
  5. sawan blog? ha ha ha...
    memang, if da bw tak bleh berhenti!!!

    ReplyDelete
  6. Lawa je okje pakai brooch tu.. Ofcos tuan tanah nampak lg besar dr brooch...tak ada tuan tanah xda lah brooch,, kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu AN....umpama gajah dengan arnab...surelah gajah yg nampak! haha

      Delete
  7. tuuu diaaa...dah sedondon macam ustazah siti norbahyah & ustaz wan :P

    ReplyDelete
  8. nak suruh nampak brooch, tuan tanah kena semunyila hehehe....

    ReplyDelete
  9. wah cam wakil rakyat dah,..dato n datin gitu...hihih

    ReplyDelete
  10. wahhh...cam bakal pengantin pulak dua2 tu heee, sama cantik

    ReplyDelete
  11. Ini bukan sawan blog tapi sawan pengantin... dah ayu-ayu gitu. En Abe sebelah pun bukan main macam tahu aje bini dia nak masukkan gambar dlm blog:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha......betul jugaklah kanda..... Sawan pengantin.....Tak dapat bersanding atas pelamin...... dapat bersanding belakang dinding pun jadiklah!!!! Hehe....
      Pandai juga kanda buat lawak yeh..... Hehe....

      Delete
  12. nampak matching je kak bila bergambar berdua ni.. padan! hehe..brooch tu tak nampak.. fokus nya ke gambar berdua tu Kak..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...OKje ambik kesempatanlah tu Atie... dah Kakazakie pun kena sawan pengantinkan....haha

      Delete
  13. kesian Brooch tu..jadi mangsa Okje..takpalah janji nampak sikit buarpun halus berbenor..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.... benda kecik memang selalu jadi mangsa Raudzah hehe

      Delete
  14. pewitt...mcm datok n datinlah plk..:)

    ReplyDelete
  15. amboii melaram kemain lagi.. sedondon gitu..hikhik..

    ReplyDelete
  16. cantik baju tu. pepel. i like.

    ReplyDelete
  17. hahahhaaa...sawan lah sangattttt..
    mane brooch tu..ce zoom in ckit..hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja nk bagi nampak brooch tu kecik hehe

      Delete
  18. wah, sedondon purple lagi... tenggelam terus brooch kak tini... mata lebih terpikat kat dua pengantin lama tu... so sweet :)

    ReplyDelete
  19. a very sweet coupel secocok sgt

    ReplyDelete
  20. ok zoommmmmmmmmmmmmmmmmmmmm gambar nk tgk brooch :p

    ReplyDelete
  21. eh okje dah turun berat badan ke? awat nampak kurus pulak?! (ok nampak tak saya sebenarnya nampak tukang karut... bukan brooch.. huhuhu)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh...tak de maunya turun tu NK.... biasalah magic tu ..mungkin camera trick, mungkin juga baju gelap tu atau mungkin juga terselit sebelah Arjuna....punyalah banyak kemungkinan....hehe Tapi yang pasti gitulah beratnya, kalau nama turun tak mungkin! naik ! ya!haha

      Delete
  22. sempat buat kiriman istimewa lagi tu....terasa macam pengantin baru juga ke..

    ReplyDelete
  23. ala... comelnya tuan empunya blog.. memang nampak kurus U....

    Bila tengok sini baru teringat nak email ke umiAlya... haiya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emmmm nampak jew...........kurusnya tidak!

      Delete
  24. terharunya...

    sbnrnya ada lg ntuk OKje cuma tak smpat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai.......malulah kita kalau macam ni.....

      Delete