Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 4 June 2013

Enjoy di PORT DICKSON

Assalamualaikum!!!
Tak jawab berdosa...... hehe.......

Baru sempat mengadap lappy pagi ni..........  psst...... Ambik kesempatan sat! Sementara Arjuna duk bermalas-malas kat atas tu! Cuti lagilah tue!.....
Nak menghantar SA balik hostel hari ni katanya!......

OKje beradu kat hotel ni....


Deluxe room, 2 biji katil Queen size dengan harga RM288 termasuk breakfast untuk 2 orang! Kalau bukan cuti sekolah, boleh dapat RM250 rasanya.....
( Sumbatkan aje anak beranak dalam satu bilik ....... Senang! haha..... )

Seaview, pantai pun belakang tu aje!.... Senang nak bercanda! hehe......

Harus ambik pic dulu sebelum bilik dilanggar Garuda! haha...
Agenda utama kalau pergi Port Dickson ni, mencari resort yang ada private beach! Senang sikit, lepas mandi, dengan basah-basah tu boleh terus naik bilik! haha.... Tak senonoh punya perangaikan!.....

Pic baru sampai...... 
Yang paling seronok, tak hengat dunia tentulah TLBD!....... Sebab dialah yang beria mengajak ayah dia jalan Port Dickson! Tapi bila sampai Port Dickson, bukan TLBD aje yang seronok
mandi pantai, yang lebihnya. emak dialah seronok duk merangkak  ( bukan berenang ! hehe )  dalam laut macam dugong! haha......

Gelakkan OKjelah tue! .......

Apa pun.... Terima kasih bang...... kerana bawak kami enjoy di PORT DICKSON.... 

OKlah.... nak buat sarapan dulu ( nak masak apa pun tak tau ni! ) ..... Takkan nak bersarapan kat luar lagi kottt! ......Memang melampau le! hehe.......

52 comments:

  1. oo..pergi PD..hihiih beremdam sakan ler tue...hihihi...panas tak cuaca kat ctu ?...ehe...mmg jimat angkut anak beanak ddk satu bilik....save budget hiiih.... terbako tak kulit tuu dok berdukung dalam laut tuu..hihihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Panas memang panas le, lagi lagi duk tepi lautkan... Syok berjalan punya pasal....Tahannn!!! hehe
      Betul tu... save budget! Sayang pulak nak book 2 bilik!
      Kulit? Sunblockkan ada....kuranglah kot terbakonya!!! hehe

      Delete
  2. alamak typo laa kat atas tuu,..hrp tuan blog baca ikut kesesuaian yer.... sory beb....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe....nak berdukung ngan sapa? Arjuna pun tak larat nak angkat dugong!! hehe

      Delete
  3. Ok je x berapa
    jauh dari opis acik hotel ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke AE.......Kalau tak boleh ita datingkan! hehe
      D'terapung tu mahal ke AE?

      Delete
  4. sesekali bawa anak2 bercuti -seronokkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau boleh nak selalu bercutikan UA....tapi faham faham aje le budgetnya hehe...Kalau jadi kaya raya kan bestttt!!!

      Delete
  5. Kalau ada dugung nampak 'dugung perempuan' mesti dia ingat apasal kawan dia cantik sangat mcam duyung hahaha...

    Kanda lama betul tak mandi-manda di Port Dickson tu dinda.
    TLBD tak belikan auntie FM ke? Atau beli utk tepek di fridge sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kanda... Nenek duyung, HARUS! hehe.....
      Tak beli apa pun kanda, tak singgah pun kat Teluk Kemang tu...

      Delete
  6. saborjela... dugong pun dugonglah, janji dpt mandi laut ek.. hahaha..
    bestnyer bercuti..

    ReplyDelete
  7. behnya dapat bercuti ye..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Man, Okje nak gi blog awak ada tapi Malvarelah....takuttt...terus cancelled! huhu

      Delete
  8. wahhh..kalau tak boleh kita jumpa di PD..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....dekat ke rumah Lin ngan PD tu?

      Delete
    2. rumah lin kt rasah..area tol nak ke PD tu..tp kalau nk turun PD boleh je, x la jauh sgt kak

      Delete
  9. Selalunya anak2 paling enjoy bila dapat berendam tak kiralah kat pool atau kat laut tapi mak2 pun tumpang hepi jugak dapat release tension.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu JA... kadang tu emaknya yang lebih!!! hehe macam OKje ni...

      Delete
  10. bestnyeeeeeee... ein xpenah pegi pd... ish, xleh jd nie...

    ReplyDelete
  11. wslm..wahh bestnya p mkn angin..hilang penat ye akak

    ReplyDelete
  12. Kan dah agak okje gie berdugong kat PD hehehe..duduk braper lama okje kat sana? mesti seronok gile kan budak2 bertiga tuh termasuk mak nyer sekali..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sehari semalam je UA...Hari isnin balik dah...
      Yang keciklah lebih seronok UA...

      Delete
  13. ohh jalan x ajak zila tau..berdugong bagai dia ye..makaan angin ...lalalaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....tak menyempat dah nak mengajak orang...Zila... tak menyabar nak terjun dalam laut haha

      Delete
  14. hamboi bercanda di tepian pantai .... kelassssss kau okje... ^_~

    ReplyDelete
  15. bestnya, KY cuti ni belum sempat gi mana2...

    ReplyDelete
  16. occay...dah terjawab "baru balik mengukur jalan" di WeChat...he he he... wah...seronoknya berjimba... *_^

    ReplyDelete
  17. jap nk bayangkan akak tgh merangkak ala2 dugung tu... hahhhhahaha..tergelak la pulok.... ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...bagi can suru bayangkan ni hehe

      Delete
  18. enjoy nya holly2day ;)
    Corus paradise tu memang best lah OKje.. manyak syiokk hehe

    ReplyDelete
  19. wah! seronok nya... mandi manda ditepian pantai...sesekali bah kan Kak? best! :)

    ReplyDelete
  20. Dah agak dah.mesti chorus paradise resort.patut mcm kenal hihi.bestkan main air n pasir kat pantai.

    ReplyDelete
  21. bestnya
    tak sbr nak holiday. hihi

    ReplyDelete
  22. Aktiviti cuti skolah, bukan anak2 jer enjoy, mak nyer tumpang dua kaki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu bukan kaki je.... seluruh badan hehe

      Delete
  23. Selalunya mak yang lebih eksaited dari anak....hehe

    ReplyDelete
  24. pd..seblh paradise tu..ada rumah penginapan kami di sna..kat taman sblh aje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak jugak apartment tu Knor...kita mandi depan pantai apartment Knorlah agaknya.... tapi sayangkan...tempat tu mcm tak terjaga

      Delete
  25. yg jadi malas nak bercuti time cuti skolah pasal nie. harga naik tinggi. ade setengah tmpt naik dua kali ganda mcm langkawi tue

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak de anak yg bersekolah cuti je bila bila kita suka, boleh budget sikit Kiera...

      Delete
  26. plan nak gi gak PD hujung bulan nie tengok anak di PUSASDA..best ek hotel tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best jugaklah SH....sebab senang nak gi pantaikan...

      Delete
  27. seronok nye TLBD...
    murah jugak sewa nye...seb baik jauh,kalau dekat dah lame cik ajak husb honeymay...hahahah

    ReplyDelete
  28. haaa..kan btul m3h teka tadi..kt corus paradise..pasal m3h dah pernah nginap kt citu..mmg mabeles la..

    ReplyDelete