Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 19 December 2013

Nasi MANDY dengan sekilo KAMBING

Salam Khamis.......
Leka jugak bila blogwalking nikan....... Apa kerja pun boleh terbengkalai hehe......
Kalau ada orang tu kat rumah, jangan berangan nak dapat blogwalking cenggini!

Semalam anak Pak Rahman cuti, sebab hantar Pak Rahman pi routine check up kat Putrajaya.
Si Sudden Attack pulak pagi-pagi dah pergi Kursus Wajib satu hari sebelum boleh ambik Ujian Undang-Undang. So Mama Zir apa lagi......mengelat le tak payah masak....haha.....
Makan lempeng apam cicah sambal sardin semalam le sampai ke tengahari......

Balik Si Papa Zir dalam pukul 3.00 gitu, dan dan tu jugak TLBD mengadu lapar! Sajalah TLBD tu..... serampang dua mata, nak mengadu mak dia malas masak dengan nak ajak ayah dia makan luar!

Lepas ambik SA kat IMKEDA, kitaorang terus cari makan...... Cari makan dekat dekat rumah je.....malas nak pi jauh-jauh......

Papa Zir nak mengembek gamaknya.....hehe......
Combo, sekilo DAGING KAMBING dengan nasi Mandy, katanya promotion dapat separuh harga RM 48 henggit.... yelah tu Pak Pakisan oiiii.....Layannnn.....


Nikmat pulak makan semalam....... Nasi dia macam tak cukup pulak kenduri berlima satu pinggan besar tu......Daging kambing dia lembut! Nasi Arab manalah ada lauk lainkan..... Kuah ala ala kari yang sangat cair dengan sambal masam tomato tu aje.....

Lapo agaknya......tu yang sedap tu hehe......









56 comments:

  1. ya Allah okje...telan2 airliyo lieya tauuuu...lamb mandy mmg peberet lieya...lagi2 dpt bhgn rusuk....sedapnyeee makan satu2 tulang rusuk tuuu heheheeheh....lieya selalu pekena kat saba....tu laa yg paling sedap di tekak nie buat mase nieh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg bhg rusuk pun Lieya.....dan mmg sedap pun....Kena try kat Saba jugak ni...

      Delete
  2. untungnya OKje, hari2 makan besar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idak hari harilah geng......entri je hati hari hehe...

      Delete
  3. Kambing masa hidupnya takut mandi tapi bila dah mati baru mandy....hehe
    Tak makan kambing le...

    p/s: Jgn marah ye cik zirafah...ada entri istimewa buat anda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rugilah tak makan kambing....tak ikut sunnah...kena cuba tu.....

      Delete
  4. Haa.. pandai Okje dan TLBD plan ye.. dapat makan sedap..

    ReplyDelete
  5. Saya pernah jugak makan nasi Mandy, sedap kan...

    ReplyDelete
  6. Saya pernah jugak makan nasi Mandy, memang sedappp...

    ReplyDelete
  7. aduh aduh aduhhh menarik tu.. Okje, lenkali ajak lah Papa Zir makan kat Saba restaurant.. nasi arab dia memang terbaekkkk :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalulah dengar pasal Saba ni, kengkawan mak pun cakap...kat Cyberjaya yeh!!!

      Delete
    2. kt Saba mmg sedap, selari ngan reganya....

      Delete
  8. ohmaiiii...sedapnya ..intan suka la kambing...terliur...yum yum..selalu dulu intan beli kat sABA ..sanggup intan p cyberjaya cari saba..hehe

    ReplyDelete
  9. aduiii sedap tu kak...
    kalo berlima kongsi sepinggan tu cukup cuma tak bape nak kenyang la..hahahaaa..
    next kena repeat lagi la tu..

    ReplyDelete
  10. ermmmmm sedap nyer...tangkap leleh nengok nasi mandy ni...teringat saba..

    ReplyDelete
  11. emm sedapnya nmpk...teringin pulak nk rasa...hehe

    ReplyDelete
  12. owh ber mandy kambing le semalam ye...hihih... sedap le tuu..papa zir...penyayang nyer ngan anak isteri dia yer...bertuahlah mama zir tuu

    ReplyDelete
  13. Aduhai dah meleleh pulak air liur tengok nasi Mandy kambing tu hainom ... kalau tengah lapo semua sedap kan ;)

    ReplyDelete
  14. alahai hainom...ingatkan letak resepi nasi mandy tadi, rupa2 beli je...tp nmpk pun dan sedap.

    ReplyDelete
  15. aduuhh sedap nya Kak... tak pernah makan ni tau.. bila lah nak merasa...haha

    ReplyDelete
  16. ohhhh.. tetiba terliur pulak. padahal tak reti sangat makan makanan arab neh~

    ReplyDelete
  17. hahahaa.. sekilo daging kambing... beras pulak bape kilo? hahahha :D
    Layan ajaaa makanan orang pakistan ni :D

    ReplyDelete
  18. wahhh...amik 1kg daging
    share2 la ye...hikss
    nmpk sedap haihh..hikss

    ReplyDelete
  19. 1 kg 5 orgn makan tuh ok dah okje...:)

    ReplyDelete
  20. terbaik..makan besar erk...sedapnya makan kambing..

    ReplyDelete
  21. makoii...terseliur saya di sini....mana nak carik ek???hadoila....

    ReplyDelete
  22. haha bahayakan penangan blogwalking ni OKje..perut dah cakap lapa pon,jari2 masih dok kuis2 lagi keybord tu..hehe :D

    ReplyDelete
  23. wahh sepinggan besar mkn ramai2 yer kak... tp kenapa eh deqla mcm x berselera nk tgk? haahhaaha..

    ReplyDelete
  24. kalu rm48 boleh mkn 5org mmg berbaloi2 kak....

    ReplyDelete
  25. Okje mengembek ye hihihihi.bestnya!

    ReplyDelete
  26. Iskhhh... nak menitik dah air liur ni tengok kambing Hainom tu...

    Sabar.. sabar... orang puasa.. memang dugaan dia gitu... asik nampak makanannn jerr... :D

    ReplyDelete
  27. alamak knor tak masak la hari ni...mkn maggi je kut..terliur tgok kambing sekilo ni..

    ReplyDelete
  28. nasi arab dgn kambing ? ngences sih .

    ReplyDelete
  29. oklertu dapat makan waktu lapo2 .. memang nikmatler menyantapnyerkan...

    ReplyDelete
  30. Fuh sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..

    ReplyDelete
  31. ushhhh. . terliur i. . . i like kambing. . hehehe

    best la lps ni si abg dpt lesen. .

    ReplyDelete
  32. besok jugak nak p makan nasi arab !!! hahaha....

    ReplyDelete
  33. Assalammualaikum..

    sedap nyer nasi mandy nie... terliuh mselim3 .hehehe

    mselim3

    ReplyDelete
  34. sekali hadap sekilo kambing? banyak tu okje… Tapi portion nasi arab mmg banyak kan… kalau kami kat sini, mmg order dua pinggan jer utk makan lima orang… tu pun penat nak habiskan…. sedap punya pasal, belasah juga sampai habis even perut dah penuh… hehehhe

    ReplyDelete
  35. Sekilo kambing???jage2 kalau ade high blood...kompom balik je poning..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kira dah....itu belakang kira hehe

      Delete
  36. tu dia sepinggan besar nasi, sekilo kambing......hehehe

    ReplyDelete
  37. Ingatkan punyalah rajin dok masak nasi mandy dengan sekilo daging kambing.... rupanya gi meng'paw' suami tercinta.... Siapa yang makan banyak tu OKje? Anak Pak Rahman ke atau menantu tersayang Pak Rahman?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salah statement tu MD bukan menantu tersayang Pak Rahman....kakau bini tersayang anak Pak Rahman ....baru betui...hehe....nenantu mcm hantu cenggini....mau sayang ka? Haha....
      Weyh...mcm biasalah mak selalunya mengalah...mcm tak cukup weyh...rasa nak makan lagi je...

      Delete
  38. Bestnya Okje..tapi kita kureng sikit kambing..kalau ayam..cepat aje habis..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedaplah Raudzah...tak bau pun cubalah!

      Delete
  39. harus la OFF dapur kalau encik hubby dan anak2 ada urusankan okje... boleh la berehat... hehehe sedap nampak nasi mandy ngan kambing tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan harus lagi NK .....WAJIB haha...

      Delete
  40. makan ramai2 mmg sedap..tak lapo pun jadi lapo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab nakan berebut yek PK tu yg sedap tu...

      Delete
  41. wah. nampak menyelerakan.. sedap tu.. :D

    ReplyDelete