Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 2 February 2015

dip n dip

Salam Isnin dan selamat bercuti kepada yang bercuti......

Ohhhhhh...... berbunga bunga rasa dihati bila dapat menikmati saat saat terbit dan terbenamnya matahari di tepi pantai sambil membina istana pasir.....
Sudah, tak payah nak berangan macam macam mak!!!!

Budak budak sekarang ni kan memang lagi advance! Ini semua gara gara Instagram Hanis Zalikhalahlah ni.....  Tak habis habis, adik teringin, adik teringin!!!.......

Sebenarnya syok jugak kalau adik teringin ni hehe...... sebab maknya pun boleh tumpang teringin!! So apa lagi paknya??? Ke dip n dip IOI City Mall Putrajaya lew kita.......
Apa ke namanya ....Crunchy ice cream kot.....
Gini jer rupanyaaaa.......
Alah, setakat bijirin curah dengan coklat, pas tu deko atas dia sikit sikit..... mak pun terer buat ni haha.......

Muka budak yang teringin sangat.....

Yang lain cuma minum jer kat sini. Nak order lebih lebih, seram weyh! haha..... Rasa tak berbaloi pulak bayar mahal mahal, tapi makan coklat jer. Nampak tak, tetiba pulak datang kedekutnya hihi..... Pak Jilap biasalah dengan Cappucino dia....... OKje dengan Angry Bird order Strawberry dan Coffee Milk Shake jer.

Bagi yang suka coklat memang sedaplah kot . Kalau tanya mak, bolehlah...... Tekak orang kampung campur tekak kilauan gitulah katanya....


On the way balik rumah, pak Jilap berhenti kat hentian Serdang. Lapar lew tu!! Roti sardin satukkkkkk!!!!




44 comments:

  1. CH ingatkan apa tadi dip n dip Hainom .. rupenye nak menikmati coklat yg cantik decoration ye...
    Bagi CH.. teringin lagi tengok roti sardin.. macam nak gi mencari jer jap lagi hahhaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah CH ........ memenuhi hajat si kecik jer sebenarnya CH....

      Delete
  2. Budak2 skang untung..tengok apa je kalau teringin terus order.man pun tumpang sekaki.huhu klu sy tgok teringin pandai2 la buat sendiri.dah Katanya kemut.hahaha

    ReplyDelete
  3. Compare coklat dgn roti sardin tu ... lebih prefer roti sardin. Nikmat weehh cicah kuah kari tu. Hehe

    ReplyDelete
  4. budak2 sekarang ....tapi kalau kakak yang memangnya tekak orang kampung roti sardin tu lagi sedap.

    ReplyDelete
  5. huishhhh. sedanyaa dipndip. nak makan jugak rasa. hahaha

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Yalah kalau udah kilauan emas, hi3

      Delete
  7. Pergghhh...dipndip dgn roti sardin tu, sedapnyaaaa ☺

    ReplyDelete
  8. Tapi kalau kanda pun baik makan roti sardin dgn air teh lagi sedap kan
    Bebudak memanglah kalau yg mahal dia kata sedap:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kanda......apa tah yg sedapnya agaknya mereka ni kan.......

      Delete
  9. ye sungguh kata kak zakie kita tu...dh dpt rsa tu moh le buat plk...gitulah cara knor bel msk..
    rasa dulu..blik buat sendiri..maknanya sekali jerlh msuk kedai tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Knor tak pelah ....sekali test dah boleh agak....mcm okje ni kena berkali kali test baru dpt agak bahan, tu belum nak agak cara nak buat pulak haha ...

      Delete
  10. adusss melting tengok.. sedap kot.. huhuhu =D

    ReplyDelete
  11. hahahah...Saya pun ni dah taraf tekak kilauan la..sikit2 boleh la..nak jamu coklat sampai semangkuk tak tahu la boleh pi ke tidak..nak nasik dengan sambai jugak la baru puas..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yg okje pun cuit sikit sikit tu DR....tak mampu weyh kalau semangkuk sorang

      Delete
  12. Tak tahu cara nak buat, lepas ni bolah la dip n dip kat rumah jer...
    Tapi betul lah, tgk gambar atas2 tu rasa biasa jer... bila sampai part murtabak tu, terus kecur mulut... cepat2 skroll ke bawah dan tulis komen....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak = Dah tahu....
      huhuhu, typo error pulak... nak salahkan murtabak lagi sekali...

      Delete
    2. Hehe .....agak agaknya bilalah mak nak mendip n dip kat rumah huhu.....sedih sungguh mendengarnyam...

      Delete
  13. salam hainom ..
    mcm cendol coklat jer ..
    bercakap psl mertabak ni ..
    wengi aku ride mareng Pekan ..
    entok mangan Mertabak Mengkasar ..
    omong ngay mertabak paling enak neng kono ..
    roti sardin kok koyo mertabak waeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah.....ora pernah kerungu seng jenengan ney Murtabak Mengkasarn....enek yor? Enak opo ora?

      Delete
  14. nampaknya roti sardin lagi saya teringin.. hihi..

    ReplyDelete
  15. Gitu ler gamaknye budak-budak sekarang...bila teringin memang akan dipaksa beli atau pergi mkn kat tmpt tu...hihi

    ReplyDelete
  16. Saya kalau dah pekat sangat memang jadi tak lalu nak ke tekak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu srlera kita LM ..selera bebudak ni mmg lain macam sikit hihi

      Delete
  17. Ermmm..camtu je rupenye.
    Tapi, deko tu kalau saya x reti nak buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi....okje pun sama Nazeck .....usahkan deko, nak cairkan coklat pun tak tentu pass haha....

      Delete
  18. sedap tak tu?barista la terer bab2 decor atas tu hihi.tp yg murtabak tu mmg nampak mengancam.terus kecur air liur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Murtabak jugak yg kecurnya yek TJ hihi....

      Delete
  19. Macam sedap aje. Presentation pun nampak menariks....
    Dah beberapa kali jugak bawak bebudak gi IOI City Mall...next visit boleh cuba try test nih..

    ReplyDelete
  20. Tahniahhhhh kerana menjadi TOP 10 COMMENTATOR January di blog saya :)

    Blog anda sudah tersenarai dalam bloglist February di http://diarymissnick.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. wes ngawey entri baru ..
    mareng kampong riko

    ReplyDelete
  22. presentation tu yang buat mahal, OKje..btw, lama SB tak menyinggah kat blog awak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu SB.....kita bayar service dengan deko dia sebenarnya kalau kat restoren ni, tp yg peliknya makanan dia mmg sedap pun hihi

      Delete
  23. last last, roti sardin juga yg di cari..hahaha

    ReplyDelete
  24. Hahaha...setuju sangat dengan DZ. Last-last cari roti sardin juga. Tekak orang kilauan memang gitulah, Mak :) Agaknyalahkan Mak, Mak gunakan si TLBD untuk skodeng tempat makan baru ya, Mak? Lepas tu Mak pakat dengan TLBD suruh cakap dengan PakJilap, teringinlah kononnya! Mak dah tak laku lagi ke kalau nak minta apa-apa kat PakJilap? Kah3x....

    Best Mak dapat tengok sunset and sunrise tau, rasa macam dua hati bersatu. Eh, tapi ada lagi dua hati dok mengacau jerk :)

    ReplyDelete
  25. jeles je dgr org pi IOI mall putrajaya ni . saya tak sampai lagi ... dah order minum je . mana nak kenyangnya kan ... tu yg sudahnya rembat roti juga ... cian dia ... heheheee

    ReplyDelete
  26. saya pun geng seram masuk kafe2 cenggini haha
    roti sardin tu jugak yang terbaekk! :p

    ReplyDelete
  27. fuh..roti sardin...lama dah x pekena,,,,

    ReplyDelete
  28. kalau akak tentulah suka.. peminat coklat...

    ReplyDelete
  29. ohhh ini ke dip n dip tu. bebudak group wassap dok bercerita dip n dip ni haaaa

    ReplyDelete
  30. gambo atas tu tak teringin saya nengok nyer
    tapi roti sardin tu memang bikin lapo
    satlah, berehat dari bom blog okje ni
    nak p lunch jab..bubbye

    ReplyDelete