Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 18 November 2015

Happy 20th Anniversary, darling

Salam Rabu.....

Tak jadiklah mak nak betapa sampai tahun depan weyh...... Kang tak pasal pasal mak tua dalam gua pulak hihi......

Mak punya seram dah habis semalam hokay! Malam tadi lena sungguh mak tido korang. Maklumlah penat berjalan petang semalam. Lepas ambik result, terus ronda IOI City Mall, Putrajaya. Celebrate katanya ...... Tak kiralah kan, walaupun keputusan anakanda TLBD  biasa biasa aje hihi.....  Allah kata, itulah yang terbaik untuk dia buat masa ini, so alhamdulilah, syukur.....Tak gitu korang?

Pssst korang..... 
Nak kepohchi ni...... hari ni, Anniversary mak yang ke 20! Alhamdulilah, tak sangka mak, dalam pada ketawa, suka, bergaduh, merajuk, masam muka tu, dah 20 tahun jugak mak hidup bersama dengan Pak Jilapah.....

Pak Jilapah pun dah penuh uban ko. Tapi I loike hokay !! Seksi yo!!! Haha .......Tapikan bang, orang tengok abang, sama jer dari dulu sampai sekarang. Yelah.... dah katanya itu jer hari hari yang di hadap! haha....

Silalah muntah!!!!

Happy 20th Anniversary Darling.....
Semoga ikatan suci kita ini akan terus berkekalan hingga ke Jannah.

Terima kasih kerana menerimaku seadanya,
Terima kasih kerana menyintaiku sepenuh hatimu,
Terima kasih kerana kasih sayangmu membuatku sangat dihargai,
Terima kasih kerana membahagiakanku walaupun mungkin kau sendiri pun tak bahagia,
Terima kasih kerana menjadi pelindungku sepanjang hidupmu
Terima kasih suamiku, khalifahku, kekasihku atas segala galanya.....
I love you.....

Pergh!!!!! Meleleh..... anak dara yang tengah bercinta baca ucapan mak ni hihi......

Gitulah korang, tiada manusia yang sempurna. Kita dijodohkan berpasangan ini adalah untuk saling melengkapi. Tak de rumahtangga yang tidak dilanda badai.Tapi itulah, kekadang kelebihan yang sedikit pasangan kita itu, ada kalanya cukup untuk menutup kecacatan yang banyak...... 

Pak Jilapah cakap semalam, nanti hujung minggu kita makan berdua ek!!! 
Kat mana? Kat Kedai Mamak. Huh!!! 

Psst....Happy Anniversary yang ke 8 jugak buat Qasehnya Rania, moga kekal bahagia hingga ke Jannah jugak ye!


41 comments:

  1. Wow...dah 20 tahun tu. Happy wedding anniversary sis & hubby. Smoga kekal bahagia till jannah.

    ReplyDelete
  2. wahh,, tahniah kak, semoga bahagia dunia akhirat,,hehe

    ReplyDelete
  3. Barakallahu Lakuma Fii Khair Hainom..
    Semoga berkekalan hingga ke jannah..

    CH yg tak anak dara ni pun meleleh baca ucapan mak tu hahha
    Ada juga jiran mak tu karang muntah ijou..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah
    Upsr bkn penentu segalanya..
    Contoh knor ni,tk pgi mna2 kelas baking, jualan masyaAllah tk menang tgn..hihi..yg penting ada kemahuan dn rajin..tk gitu sahabat..?
    Tahniah hingga ke jannah menyelusuri kebahgian..

    ReplyDelete
  5. Happy anniversary...alhamdulillah dah 20 tahun bersama. Semoga hainom dan hubby hidup bahagia dan kekal selamanya.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah..dah 20 tahun ye kak... moga perkhawinan kekal hingga ke syurga... erm.. sama2 nampak mudo kak & pak jilap dua2 awet muda... hahaha..nti dating berdua weekend jgn lupa share romantik gitu.. hehe....
    apapun keputusan TLBD dia dah berjaya mengharungi UPSR..moga anakanda terus maju...amin..amin...

    ReplyDelete
  7. Happy Anniversary. Semoga Bahagia sentiasa bersama keluarga tersayang. Umo berapa ni. Muka muda tul nampak. Awet muda ni

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah....tahniah buat mak. kedua-dua masih nampak muda lagi

    ReplyDelete
  9. selamat ulangtahun perkahwinan kak..moga kekal selamanya..
    tahniah jugak buat TLBD..
    takpe..yang penting usah lagi lepas ni..
    reward pon dapat dah..hehehee

    ReplyDelete
  10. 20 tahun ??? biar betul kak ....
    muka pesal muda lagi ni .... laki bini muka muda mcm 30an ni .... kawin umur berapa ni ...

    anyway Happy wedding anniversary kak dan pak jilap

    ReplyDelete
  11. Phewwittttt!

    Happy anniversary yang ke-20 buat Mak dan PakJilap! Semoga kekal tua bersama dan till jannahlah senang cerita. Cliche sesangat! Hari ni bila nampak tajuk kita dah redha nak tengok BANYAKKKKK gambar selfie berdua MakPakJilapah ni tapi non ado nyer pulak! Hari bahagia katanyakan.... kita bagilah peluang tempek gambar banyak-banyak untuk ditatap dengan kanta pembesar!

    Nasib baik PakJilap ajak makan mamak Mak... kalau disuruhnya Mak masak sedap-sedap sempena anniversary, susah nanti. Tema senang jer kot -tema rentung macam selalu ^_^

    Amboi, semalam kata nak bertapa setahun tetiba boleh pulak lepas ambil result pi jenjalan ya! Dasar tau Mak ni...

    Kita nak tanya semalam tapi kita takut jiwa Mak tengah gundah gulana makanya lebih baiklah kita tidur. Hari ni dah tentu tak boleh kacaulahkan...hari pengantin katanya ^_^

    ReplyDelete
  12. alhamdulilah...dah 20 taun ek kite baru 18 taun kene tunggu dua taun lagi baru genap...ekekek...selamat ulang tahun perkahwinan mak dan pak jilap...moga kasih mak berdua terus berpanjangan hingga ke pintu jannah...tahniah jugak buat anak mak yg amik keputusan semalam....walau ape pon keputusannye sesungguhnye perjalanan masih jauh lagi...semoga sukses dunia akhirat...tengok gaya mak bergambo dgn pak jilap tu sweet dia cam baru je dua tahun kawen mak...ekekekek

    ReplyDelete
  13. Slmat ulangtahun utk hainom dan pak jilap...semoga diberi kebahagiaan sentiasa.
    Pergh...puisi ucapan yang terharunyaaa bila ada suami2 diluar sana yg membaca....
    Makan kat mana saja pun ok nom...janji bahagia bersama.

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah...
    Betul tu mak... Excellent ke tak, kena raikan jugak...
    kalau bukan kita yg rai, siapa lagi nak raikan anak kita :)

    And Happy anniversary OKje...
    Alahai, sweet jer ucapan mak... Moga terus berbahagi hingga ke syurga.... gitu!
    Kami ni, ulangtahun yg ke 11 pun masing2 dah buat tak tahu... Sibuk sgt katanya.... hahaha

    ReplyDelete
  15. 20 thaun...waaaaaaa..Happy anniversary...semoga hubungan berkekalan sampai ke berpuluh2 tahun lagi...sehingga ke jannah...

    ReplyDelete
  16. Happy Anniversary Buat OKjer dan suami.
    Moga kekal bahagia sampai ke syurga.

    syahdu sangat ucapan tuh. rasa nak sambut Anniversary jugak jer rasanye.
    muehehehe.

    Selamat berdating lah hujung minggu nih. mamak pon ok jugak. hehehe

    ReplyDelete
  17. Woo...20 tahun...alhamdulillah...selamat ulangtahun ye...

    ReplyDelete
  18. Tahniah..Happy anniversary buat mak dan suami. Semoga ikatan kekal selamanya. Jangan lupa jemputan makan hujung minggu ni ;-)

    ReplyDelete
  19. Assalammualaikum isteriku tercinta..
    Dalam kehidupan ini penuh dengan duri dan ranjau yg di lalui bersama.
    Kesabaran mu melayani kerenah insan bergelar suami ini amatlah dihargai.
    Tiada kata atau nilai wang ringgit selayaknya dapat mengganti nilai pengorbanan mu.
    Hanya ucapan Terima Kasih tak terhingga & Kasih Sayang seikhlasnya dari suami mu yang dapat diungkilkan.
    Tidak lupa hadiah surah Al-Fatihah dan Al-Ikhlas buat mu sebagai mensyukuri nikmat yg dikurnikan oleh ALLAH SWT selama 20 tahun. Semoga ALLAH merahmati kita sekeluarga.💖

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uit???? Suka tauuuu....tulis ucapan mcm bajet machoooo....hek...hek...hek.

      Delete
    2. Salam okje!
      Amboi...sweet like sugar u! Kalah org2 muda la ni...:)
      Hepy anivesary....moga kekal till jannah ye...
      Asben okje ke ni? Jenuh sy baca semua komen...tetarik nk komen nyibuk kat sini...maap la.ye...^__^

      Delete
    3. Opps! Oppsss! Meleleh air liur baca ucapan PakJilap ^_^

      Delete
    4. Alahai.. sweetnya pak jilap ni.. lomatik..panjang2 ayatnya

      Delete
  20. Nampak gaya macam pasangan baru kahwin lagi. Dah 20tahun mak yea.Happy anniversary..

    ReplyDelete
  21. Wah..hebatnya. Tak macam 20tahun pun akak. Tahniah yea.Happy anniversary

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah
    selamat ulang tahun okje dan suami
    meh la kongsi tips serba sikit okje..

    ReplyDelete
  23. Wah......
    dah 20 tahun tu.
    Happy wedding anniversary kak & suami.

    Semoga bahagia sehingga ke akhir hayat..

    P/S: maintain comel gitu.

    ReplyDelete
  24. Peerrghhhh..
    Ucapan jiwang karat habis....kahkahkah

    Hepi anniverseri la yerr..
    Moga bahagia hingga ke syorgaaaaa

    ReplyDelete
  25. perghhh dah 20 years anni..power lah..
    semoga kekal hingga ke jannah..semoga sentiasa bahagia hendaknya aminnn :)

    ReplyDelete
  26. tahniah mak okeje., mugo terus berkekalan., aminn

    ReplyDelete
  27. hepy anniversary..masih awet muda u w/pun anak da besar...leh ngaku kakak pada anak tu..hihihi..comey cun lagi bergaya hainomokje...

    ReplyDelete
  28. sama bulan lah kak anibeseri kita!!!! dah katanya bulan 10 11 12 ni bulan mengawan ye tak? hewhewhe

    hepy annivesary kak nom dan pak jilapah. moga terus kekal bahagia sampai syurga sana. moga terus dijauhi dari fitnah dunia dan akhirat amin amin

    ReplyDelete
  29. ke 20? alhamdulillah...
    dua-dua masih nampak muda gitu...
    sekali lagi... moga kekal hingga ke jannah ye in shaa Allah.
    loving loving gitu. teruskan keromantikan tahap leleh tu :)

    ReplyDelete
  30. Pergh.. kemain ya.. tiap2 tahun kalau time ni saya jeles tau.. okje tulis entry, pasti pak jilap bagi komen yg best... huhu.. happy 20th anniversary for both of you.. wishing u all the best, happy and healthy always, keep loving and competing each others and not to forget enjoy ur future with iman and keberkatan.. wah, ucapaan dlm english gitu. Haha.

    ReplyDelete
  31. happy 20th annivesary mak jilap..adoi romantiknya meleleh air liur sy baca ucapannya tu.hahaha...

    semoga ikatan dibina makin padu..berkasih sayanglah korang hingga ke syurga..

    ReplyDelete
  32. bahagiannya semoga sentiasa dirahmati rumahtangga anda ya

    ReplyDelete
  33. Hepi anibersari okje .. baru nak ucap ni sbb baru buka blog .. hehe

    ReplyDelete
  34. "Happy 20th Anniversary Darling.....
    Semoga ikatan suci kita ini akan terus berkekalan hingga ke Jannah."

    The best saying from a wife.

    ReplyDelete