Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 28 April 2016

Sepetang di hospital

Salam Khamis.....

Rindunya dengan korang!!!...... Huh! Jangan percaya ini tipu haha.......

Semalam mak bizi hokey! Sepetang di hospital katanya! Tak de sapa yang sakit haih! Meneman Pak Jilap hantar mami check up bulanan jer. Mula mula tu nak suruh si SA yang meneman je sementara dia tengah cuti ni kan...... Tapi bila fikir balik, rindu pulak dengan mami, lama tak jumpa ( kehkehkeh.... ni statement nak mengipas Pak Jilapah namanya....)! Hihi....


Jumpa doktornya pukul 2, pukul 11 lebih dah ambik mami, tolong siapkan mami pakai baju, terus bawak ke hospital. Takut jem, takut parking tak de. GH katanya kan....... Nasiblah jalan clear. Cantik GH sekarang ni rupanya. Banyak bangunan yang tengah di baik pulih. Macam kat Klinik Neorologi ni meamng selesa sangatlah, aircond pun sejuk...... mungkin tak ramai orang kot!

Sampai sana, terus makan kat kafe hospital. Wahhhh kayalah Pak Tam ni, bukan kat RnR je bisness dia sapu, dekat hospital pun dia bolot! Memang terbaeklah Pak Tam! Mak makan Passembor Ayam, mami makan Mee Rebus, Pak Jilap makan Nasi Ayam. Weyh..... sedap Passemboq Pak Tam ni rupanya. Baru tau! Selama ni duk ulang alik singgah Tapah RnR, tak terliur sikit pun nak rasa Passemboq Pak Tam tau!

Hajat tu nak jugaklah menyenap gambo Passemboq. Tapi malu pulak cheq dengan mami. Awat nggelenyar sangat menantu dia ni, perangaiiiii.....mak uiiii kui semangat!........Yang pasti cheq dengan mami bukan orang Utaghalah noh hihi.......  Puan KutuKiera mohon jangan kecam mak! 

Settle hambik ubat, settle hantar mami semua, pukul 6 baru sampai rumah mak. Huh ..... penat sungguh semalam. Mata mak dah tak boleh tahan lagi lepas ikut Pak Jilap ambik Angry Bird tuisyen malam tadi, mak terus  Zzzzz.....


22 comments:

  1. Patutlah tak ada entri semalam..
    Rupanya bizi mengampu pak jilap ye..
    adalah yg dihendak Hainom tu hihihi...

    Kalau ke GHKL tu memang kena pergi awal2 lah Nom..
    Payah dengan jem dan nak dapat parking..
    berpuluh kali tawaf baru nak jumpa..
    Semoga baik2 ajer mami kamu tu ye Nom..
    Selagi ada hayatnya kita jaga lah semampunya..

    Perghhhh hang melantak passemboq Nom..
    CH tak pernah rasa lagi Pasemboq Pak Tam ni..
    Kalau dah beriya kata sedap tu..
    Sure sedap lah tu..
    Jujur ke ko review ni Nom..
    Macam jiran sebelah tu .. Kak Ton..
    Tak sedap kata tak sedap..
    Sedap kata sedap hahhaha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serious sedap weyh...... tapi tekak maklah....tekak hang mak tak tau CH hihi...

      Delete
  2. kalo pi spital mmg lama laaa menanti...kematu bontot dibuatnyer.... baik gomen ke private same jek kan okje..... tapi nak buat camne..demi kelangsungan hidup mendapatkan bekalan ubat dan rawatan terpaksa laa bertabah...

    ReplyDelete
  3. Wah menantu misali ni tau..hehe

    Memang tau la bukan utaqa..org utaqa tak sebut gelenyar la mak jilap..depa kata gatai..tak pun garik.hahaha...

    Depan mak mertua kena juga kontrol ayu..jgn dok tunjuk sgt semangat seorg blogger tu.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..... Alamak!orang Utara sudah komen mmg fail lah mak..... salah istilah pulak tu!

      Delete
  4. Sehari suntuk di sepital manalah tak penat
    Tapi dpt makan sedap oklah juga.
    Kalau kanda dulu dgn MIL tak kisah tau dinda. Macam kawan aje dah tak ada protokal bagai. Siap boleh gilir-gilir dia urut kanda lepas tu kanda urut dia (mungkin sebab sama-sama org kampung bukan org bandar). Rindulah moment itu..

    ReplyDelete
  5. kalau pi hospital memanglah penat, menunggu tu yang penatnya.

    ReplyDelete
  6. Paput dia aje semalam. Hehehe..segan nak ambil gambar depan mak mertua yea.. ;-)
    Semoga Mami aka cepat baik sakitnya.

    ReplyDelete
  7. Sekali sekala teman mami boleh mengeratkan lagi ikatan kasih sayang tiga beranak kan akak. Sedap gayanya 'Pak Tam' tu..

    ReplyDelete
  8. Balik kampung lalu kat Tapah kena singgah sekali pekena Pasemboq Pak Tam. Ada yea kat situ akak?

    ReplyDelete
  9. Kak Ton suspek PakJilap ada rumah semalam, tak kerja. Itu yang Mak tak boleh nak menggelenyar! Rupa-rupanya teman PakJilap bawa emaknya ke GH. Itu lagilah takdanya dia menunjuk sawan selfienyakan! Maklumlah semua menantu kat dunia ni memang nak tunjuk baik bedo'oh kat makpak mertua!

    Patutlah hari ni takda selfie penutup entri ....

    ReplyDelete
  10. Baiknya tmn mami gitulh knor tk de peluang nk berbakti kt mak bapak..

    Hri tu mkn kt rnr tapah kt restrn pk tam byk lalat..n sekitarnya...

    ReplyDelete
  11. betul tu kak...pak tam ada di mana2 skrg ni...kaya dah pak tam tu...

    ReplyDelete
  12. BAIKNYE MENANTU .. UNTUNG MAMI ....

    PAKTAM MMG SEDAP TAPI MAHAL SIKIT LE

    ReplyDelete
  13. Kat hospital menunggu tu yg penat

    ReplyDelete
  14. pernah try nasi ayam paktam je.
    hospital cntik tunggu lelama pon tak terasa, kan. dapat pula makan mennu sedap sedap.

    ReplyDelete
  15. Dengar macam tulah GH sudah berubah rupa selesa.
    Kak Zai selalu makan mee rebus pak tam.

    ReplyDelete
  16. Lama dah tak pi GH...dedulu time arwah apak kite sakit dah macam rumah ke 2 dah GH tu...awat hang tak snap je mak...kite kalau dgn MIL main belasah je...sampai kekadang dia siap offer dulu suh amik gambo sebelom makan...hahaha...dia macam dah faham sangat dengan kerenah manantu2 hantu dia ni...biras kite pon blogger gak tapi sekarang sayang dah tak aktif

    ReplyDelete
  17. Salam Jumaat. KA pun kalu balik kg en hubby, mesti MIL nak suh teman g check up lah macam2... x tau kenapa, mungkin selesa dgn kita kan...padahal KA plh x suka g spital he3

    ReplyDelete
  18. Oooo.. ingat kan OkJe yang ada appt..tak pa la tu sekali sekala menjenguk dan lawat spital kan.

    ReplyDelete
  19. bagus mak layan mentua tu..takpelah selagi boleh temankanlah... snap je gamba tu mak, kalau saya dengan tak malunya ambik je gamba walapun depan mentua hahaha

    ReplyDelete