Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 31 May 2016

Beef Noodle Soup

Salam Selasa.....

Minggu lepas makan kat Resepi Rahsia dengan anakanda Angry Bird. Katanya bezday dia kan. Ha'a berdua aje, sebab Pak Jilap kerja dan TLBD sekolah. Nak tunggu hujung minggu macam lama sangat pulak. Lagi pun mak dah teringin sangat nak makan kek hihi..... Ni bezday sapa sebenarnya ni? Kenapa orang lain pulak yang over kikikiki...... Biasalah sawan sudah mai haha.....

Mak ambik Beef Noodle Soup. Dalam hati berbelah bagi, nak ambik sup ke nak ambik Thai Seafood Spaghetti! Adoiiii......dua dua pun teringin.....


Sudahnya ini yang ku pilih. Ceh!!!..... Mak dah beberapa kali jugaklah makan. Mak sukalah....... Macam si TLBD, pernah sekali dia order sup ni, tapi tak habis lagi makan, dia dah pening kepala hihi..... Maklah yang untung! Tukang perabis. Separuh orang memang tak boleh pergi kot dengan sup ni . Mungkin sebab bau daging dia yang agak kuat jugaklah.  Mungkin jugak sebab ada perut lembu dalam tu kot. Ha'a perut lembu yang macam towel tu haha.....mesti korang nak muntahkan?

Suka hati koranglah, nak muntah ke hape, janji mak OK jer, macam towel ke, macam getah ke apa mak kira! Sedaplah weyh haha...... 

Tak jadi weyh mak nak makan kek,  mak tukar desert eskrim dengan roti ni, macam lazat jer mak tengok!! Hihi......  janji boleh tulis Hepy Bezday tu kat pinggan, sudah!


Bezday girl pulak makan ni..

29 comments:

  1. Sedap tuh.. ada perut..mmg feveret.. Epy Belated Besday Balqis

    ReplyDelete
  2. saya pun tak mampu makan beef noodle tu
    pening arr kepala...hehe
    kalau ke resipi rahsia, biasa ambik grilled black pepper chicken
    itu aje yang dok order, tak penah try hak lain..huhu

    ReplyDelete
  3. perut memang saya panggil towel je...

    ReplyDelete
  4. haha! macam towel?? hahaha
    tp yaya dengan perut lembu tak geng lah.

    ReplyDelete
  5. Ambooii sedapnya okjer.. Lama sungguh tak menginggah ke resepi rahsia nii...

    ReplyDelete
  6. Ambooii sedapnya okjer.. Lama sungguh tak menginggah ke resepi rahsia nii...

    ReplyDelete
  7. Pepagi dah tertengok gambar makanan. Laparrrr ☺☺

    ReplyDelete
  8. rasa lapo lak nengok beef noodle tuh walaupun dh melantak ns lemak pg td

    ReplyDelete
  9. Sy pun tak reti makan perut lembu.lg2 klu buat sup.lg selera tengok menu birthday girl.hahaha

    ReplyDelete
  10. Ooo dlm sup tu ada perut lembu ye okje .. ok klu dah tau so pasni klu ke resepi rahsia tak akan order menu ni sbb mia tak makan perut lembu .. hehe

    ReplyDelete
  11. Suka pilihan besday girl tu...sedapnya
    perut lembu suka2...

    ReplyDelete
  12. Saya antara yang tak boleh terima Beef Noodle Soup di SR ni, Mak! Tak terdaya nak menyuap makan walaupun lapar. Baunya tu satu hal. Perut lembu tu pun satu hal. Hilang selera nak melantak dibuatnya.

    Tapi, bab thai seafood spaghetti tu, memanglah saya suka. Kalau masuk sini tak makan kek, ini ajelah yang saya makan. Lain-lain menu saya tak berapa berkenan. Kalau kek pun berebut dengan anak bujang nak makan NewYork Cheese!

    ReplyDelete
  13. Beef Noodle Soup tu CH tak terliur Nom..
    Yang teringin sangat kek aiskrim tu..
    Terliur tengok tau..
    Napa tak ajak CH sekali..
    Bukan ke hari jadi CH sama dengan AB tu kan..
    Saja jer tunjuk kat sini tau..
    Sedih kita sob sob sob..

    ReplyDelete
  14. Oh babat lembu ya nom...kalau kat luar pun memang pelik lah kalau buat sup tu .Akak makan je perut lembu tu ,sedap kan tapi suami dgn anak sulong memang tak pandang le ....geli agaknya

    ReplyDelete
  15. Oh babat lembu ya nom...kalau kat luar pun memang pelik lah kalau buat sup tu .Akak makan je perut lembu tu ,sedap kan tapi suami dgn anak sulong memang tak pandang le ....geli agaknya

    ReplyDelete
  16. Nyummmmm yummmehhh sodapppp yo..
    Babat lombu aden tak lalu..tak poronah dongar...ponin den

    ReplyDelete
  17. saja mak ni, ambik sup tu...
    nak makan over2 le tuu kan?
    anak tak suka, mak yg menghabiskan..ooo biasa dia

    saya kalau perut ke, apa ke..semua balun

    ReplyDelete
  18. itu saya la tu, tak makan perut2 lembu tu hehehe, sup daging pun tak berapa berkenan, tapi kalau dah suka apa ade halkan balun je la, janji puas hati..hai tu bezday sapa tu? mak nyer lak yg hover kan, takpe mak sesekali berdua dengan anak cenggitu memang bestkan

    ReplyDelete
  19. amboii sedap nya kek! huhuhu... Happy belated besday balqis =)
    mak iols makan paru je mak. perut apa semua dok makan.! tak reti. huhuhu

    ReplyDelete
  20. Kak Zai suka black pepper chicken dan lasagna dia sup ni kurang sikit.

    ReplyDelete
  21. Den tak mkn perut lembu, tak lalu tokak nk nolan eh, bg org yg suka sedap ajeh kan, yg penting halal, iye dok😉

    ReplyDelete
  22. Den tak mkn perut lembu, tak lalu tokak nk nolan eh, bg org yg suka sedap ajeh kan, yg penting halal, iye dok😉

    ReplyDelete
  23. my anak buah x nak mkn organ dalaman ni . mak usunya lak , asal boleh makan , bedal jerk ... heh heh heh .

    ReplyDelete
  24. Betul sup tu ada macam macam dalam kan lama dah makan tak abis pun..dulu suka segala dari otak sampai kaki, sekarang dah memilih tak leh masuk fear factor kan hehe.. yang last tu buat aunty lapar..happy birthday sweetie

    ReplyDelete
  25. Beef Noodle Soup tu nampak sedap kak.. rasanya en kuling yg pernah order bila kmi ke resepi rahsia hari tu..nengok dia makan selera gak.. sy biasa order kek & ais krim ja, kongsi dgn abg PAe...
    apapun Happy birthday Angry Bird... :)

    ReplyDelete