Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 21 November 2016

Pemenang GA Anniversary

Salam Isnin.....

Adey manis ada baik ka hari ni? Moga semuanya baik baik belakalah hendaknya!

Weyh, bukan senang nak buat giveaways ni rupanya ek..... Nak kena updatelah, nak kena evaluatelah, dah rupa cikgu sekolah menanda karangan pulak weyh! Yelah..... memanglah bukan mak jurinya, tapi, rupanya jadi kerani juri lagi pening kepala hokey!  Nasiblah yang join tak ramai. Ni pun dah berpeluh segala celah mak tau!

Hokey, pemenangnya mak akan umumkan kat akhir entri ni nanti ye. Sebelum tu marilah kita layan kisah Hikayat Seribu Satu Malam, warga Maghrib menyambut Anniversary ..... Anniversarylah sangat haha......

Hajat di hati teringin jugak nak celebrate kat tempat special sikit, macam Neenaanuar ni. Maklumlah dah 21 tahun katanya. Tapi bila fikir balik, macam membazir pulak. Fikir sekali lagi terus sawan kedekut sampai. Sudahnya celebrate jerlah kat rumah! Jimat duit, jimat tenaga, jimat minyak haha..... Cuma keluar modal sikitlah, beli belon haha......

Inilah sebab utamanya mak malas nak celebrate kat luar...... Belum apa apa lagi Pak Jilap dah lena haha......


Malam tu mak masak special hokey......mak buat kelongsong gandum cicah dengan sardin! Speciallah tu! Jarang tau orang buat lempeng memalam di hari Anniversary pulak tu!haha..... Beli jugak brownies faveret Pak Jilap. Buat jangan tidak ada kek kottttt. Malam tu kan, malam mak yang punya!!! Suka hati maklah nak buat apa pun......Nak posing maut sambil pegang belon ke apa. Apa mak kira Jiran Sebelah muntah kaler kaler pun! 

                 

Khas untuk tatapan  Ms Valentine dan Mak Nor Azimah yang bertanya...... Mak dapat jam tangan!. Terima kasih bang! Ingatkan pandora! Hoho...... Pak Jilap cakap Pandora tunggu Anniversary yang ke 50. Adoiiiii, masa tu kalau cham hilang, nampaknya menggeletar segala sendi Nek Jilapah meniarap sambil meraba raba mencari, nak merangkak pun dah tak larat hihi......  

                

Penghidang lempeng malam tu haha........


Oklah...... berbalik kisah GA ni, mak nak ucapkan terima kasihlah banyak banyak pada korang yang sudi join GA mak yang tak berapa nak macam GA tu haha.... Seronok sangat layan entri entri korang pasal mak, terhibur hokey!!! Ada yang berpantun, ada yang selitkan lagu KRU, ada yang menitipkan doa suami isteri, pendik kata macam macam idealah yang korang buat untuk kreatif. Susah tau mak laki bini nak pilih pemenang yang layak membawa pulang duit berupa wang tunai, sebanyak Rm50 henggit !!!! Macam banyak! haha.....

Khusyuk menjuri katanya! Kikiki......



Mak sebenarnya terharu sangat dengan Anumkhairil sebab dia orang pertama yang join GA ni. Walaupun Anum ni nampak macam pendiam, tak banyak cakap tapi dia sangat supportive. Terima kasih Anum! Nak harapkan Jiran Sebelah, huh, harapkan komen panjang, bolehlah kehkehkeh.....                                                        
Bismillahirrohmanirrohim, diumumkan......

3 orang pemenang ( Rm50 henggit )

1) Yati - cahayahidupku2569.blogspot.my
2) Rul - sweetmemories4u.blogspot.my
3) Yana Yani - iamaproudmama.blogspot.my

10 orang pemenang saguhati ( 1 keping facial mask watson )

1) Nor Azimah - srikandiofficialblog.blogspot.my
2) Kanda Zakie - zakiepurvit.blogspot.my
3) Atie - atieyusoffamily.blogspot.my
4) Ira - bdkbucuk.blogspot.my



Anugerah khas Juri sebab entri paling panjang ( review blog )


Perhatian untuk para pemenang : 

* Kepada 3 orang pemenang duit Rm50 henggit sila bagi nama, no telefon dan no akaun, sebaik baiknya Maybank.
* Kepada  10 pemenang saguhati, sila bagi nama, alamat dan no telefon
* Kepada pemenang anugerah khas, sila cari kontraktor batu bata secepat mungkin kihkihkih.... 

Email address : hainomharyani@yahoo.com

Tahniah kepada para pemenang, yang tak berjaya jangan putus asa ye.... Mak menghargai setiap usaha yang korang buat.
Sekian Terima kasih.....



43 comments:

  1. wow... alhamdullilah ada rezeki anum ya...
    tq, nanti anum pm details ya
    hari ini bz skit

    ReplyDelete
  2. haahahha...hadoii entry ni pun dah buat org gelak sorang2 kat opis ni.. kira ok lah kak, sambut kat rumah... siap masak spesel hokey! lg satu lagi selesa nak bergambar sakan bila kt rumah.. ngam lah dgn yg suka selfie.. ahaha.. wah! cantik jam tangan.. alhamdulillah, hadiah dr suami amat berharga.. TAHNIAH pada yang menang...

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. Tahniah buat semua pemenang..
    Semoga makin murah rezeki akak sekeluarga..

    ReplyDelete
  4. kak bila buat ga ni .. tak tau pun ... huwaaaa

    kite mendemam dan tumbuh gigi bongsu minggu lps mc je 3 hari direct pastu mood demam langsung tak buka blog ...ape pun tak nak buat ....

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, tahniah kepada semua pemenang. Terima kasih juga pada penganjur.

    semoha murah rezeki dan dikurniakan kesihatan. Semoga berbahagia dalam rumah tangga. Amin
    .
    Gaduh tu sekali sekala memaniskan kehidupan kan. Macam makan lauk tak pedas. Tak puas

    ReplyDelete
  6. eh..menang jgk ke?alhamdulillah..terima kasih kak..muahhh..haha

    ReplyDelete
  7. adeh..xsmpatplak join GA kak..

    bestnya dpt 50ringgit..tahniah pmenang..

    ReplyDelete
  8. wah...meriah deco....meriah je walau celebrate kat umah kan...

    ReplyDelete
  9. Wahhhhhh, tahniah kpd semua..

    Urmmmm bab2 entri terpanjang, tiada siapa dpt kalahkan jiran sebelah awak tu..

    ReplyDelete
  10. Wahhhhhh, tahniah kpd semua..

    Urmmmm bab2 entri terpanjang, tiada siapa dpt kalahkan jiran sebelah awak tu..

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum hakakk Hsna minta maaf tau xbekesempatan nak join GA ni..bkn xnak NAK yg amat tp xsempat/kalut/problem segala bagai.. rasanya lewat sgt dah nak wish tp xpela Hsna doakan akak satu family sentiasa dipayungi rahmat, nikmat dan rezeki seluas-luasnya, Insyaallah..

    sungguh mintak maaf sesgt!

    ReplyDelete
  12. wow kak ton juri rupanya!! thkas mak hainom, saguhatinya :) thks buat semua pemenang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks maklumkan. Idak sampai ke sudah tak tau ;)

      Delete
  13. wow.., dan wow lg.,
    aku xder ke kak., huhu

    ReplyDelete
  14. Kalau ada belon tu kira meriah jugalah celebration anniversary tu walaupun cuma buat kat rumah. In fact kat rumah even better. Tahniah kepada semua yang dapat GA. Next year buat lagi ya, Hainom hee..hee... Cantik jam tangan tu. Pandai Pak Jilap pilih :)

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah.. tq akak.. nanti kita email ye.. licin la muka kita pasni.. hahaha.. tq juri jugak.. (macam ucapan atas pentas.. kikiki)

    ReplyDelete
  16. saya menang! saya menang! yes! yes!
    eh lupa diri plak! sat...speech. apa nak kata ni
    bismillahirahmanirahim...syukur alhamdulillah dengan limpah kurnianya saya dapat rm50.
    terima kasih pada penganjur juga pihak juri
    last but not least, terima kasi pada kak ton
    berkat upatan, saya menang! yes! yes!
    yahoooo!

    ReplyDelete
  17. Ooo..yeahh.. Okje dapat jam tangan cantek tu. Makaseh banyak ye, penat maknya baca entry utk GA kali ni.

    ReplyDelete
  18. Terima kasih dinda..:)

    Dinda... dinda... kan wes kanda ngomong ojo dilistkan entri kanda
    Pasal seng kanda tulis orak memenuhi kehendak - blog dinda langsung orak di interpret (la.. ngomong london pulak hihi...)

    Seng kanda intok weh neh karo Yatie(CH) wahelah dinda. Wes tuek wes males nganggo mask hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mohon terjemahan bahasa melayu okey, :)

      Delete
    2. Kanda zakie ckp apa tu nom..
      Cer cerita sikit..

      Delete
    3. Saya tahu. Kakzakie tak nak mask tu.. Dah tua malas nak pakai mask ^_^ Bagi ajelah kat CH. Hahaha!

      Delete
  19. Tahniah utk semua pemenang tumpang happy jer mmpu
    Sorry knor dpt nk join sbb tk nk susahkn tuan bdn..kang jenuh nk mnjuri..

    Betulh tekaan knor yati patut menang..tahniah..sgt sapoting laki kau ye..

    ReplyDelete
  20. taniah2 utk pemanang...
    maaf lah akak ku, dana tak dan nk join sekali

    waaa msti best kan mlm tu, siap ada dayang2 lg... tp mana gambar makanan spesel mlm tuh kak nom

    ReplyDelete
  21. hok aloh Mak, entri saya terpilih ke?? Dah muktamad ke keputusan PakJilap tu? Hish segan pulak saya. Dah ler entri berbaur kutukan kepada bini sendiri, itu pulak yang dipilihnya! Terima kasih ya PakJilap dan Mak, kelu pulak nak berucap.

    Tahniah juga kepada semua yg terpilih terutama Kak Ton yang dapat review blog!

    Mak anak-beranak memang sporting ya. Anniversarry makpaknya pun anak-anak turut serta. Best lah saya tengok!

    ReplyDelete
  22. Bestnya dapat hadiah. Tak sempat nak join. Sebok sikit hari tu.
    Tahniah buat semua pemenang. Tahniah juga buat akak dan en suami. Dapat jam cantik.

    ReplyDelete
  23. Tahniah buat yang menang hadiah. Menarik juga hadiah yang diberikan.
    Insyallah tahun depan ada lagi kita join ramai-ramai. Cantik jam akak dapat.

    ReplyDelete
  24. Sporting tul tok jilapah menjuri tu ha, hahah...nek jilapah, larat ke lagi nak ber GA anniversary yg ke 50 tu, harus ku tunggu 30 tahun lagi nih, toknek jilapah ngn cucu2nya beranniversary ye.

    Wah, cantik jamnya, bertuah badan.

    Apapun timekasihla ye sbb nak bagi gak hadiah kt aku ye mak, eh..alamat aku ko simpan tak. Kalo takde nntlah aku wasap ye.

    ReplyDelete
  25. terkecik hati saya tau..Ada GA langsung tak ketahuan.Awat tak war2 kan?heheh..tahniah untuk pemenanga..Tu hadiah untuk entry paling panjang tu sebab kesian je kan??hahahah

    ReplyDelete
  26. Nom..
    Lena sungguh yem rambo..
    Disamping surihati yg beriye senyum lebor tu..
    Lempen nom 😆😆😅😅
    Rare sungguh sambutan annniversarry 21 tahun tu ye Nom 😄😄😃😃😉

    Nom..
    CH tersipu malu ni..
    Tak sangka pak jilap juri yg baik dan bagus sebab pemenang pertama..😋☺

    Terima kasih bebanyak ye nom..
    Dah lah entri banyak merapu 😋😋😋

    ReplyDelete
  27. Wah.. bestnye celebrate. Siap ada belon lak tu..
    Sweet couple.. xnmpk mcm maghrib pun kak.. ira nmpk mcm asar.. hehe..

    Alhamdulillah.. hehe.. menang jugak kita..
    Terima kasih kak hainom & pak juri.. hihi.. terharunya saya..
    Nnt ira bg emel ye.. 😊😊
    Tahniah juga kepada pemenang2 yg lain.. 😉😉

    ReplyDelete
  28. Tahniah3 semua...pemenang dh tahu...hadiah anniversary dh dpt, bestnya..hr tu Nur x sempat nk join...seru susun ayat belum dtg lg huhu

    ReplyDelete
  29. Walaupun sambut kat rumah...bukan main meriah lagi yer...baju sedodon gitu...apa2 pun tahniah sekali lagi tuk OKje n pak jilapah...

    Tahniah kepada semua pemenang...

    ReplyDelete
  30. tahniah semua pemenang, wah dapat jam alba, jadilah. nanti bodek sikit lagi boleh dpt pandora la pulak mak

    ReplyDelete
  31. Hah! Cer tengok. Sehari semalam Kak Ton baca entri ni baru boleh komen. Siapa yang happy? Kak Ton tengah marah ni. Dahlah paksa masuk dalam diam, lepas tu letak anugerah khas juri lagi. Memanglah nak kena Mak ni. Nantilah, next week ke, Kak Ton 'review' Mak hari-hari tau!

    Nyampahlah, nak balik sambung ngumpat belakang!

    ReplyDelete
  32. alamak ada juga rezeki saya tu..nanti saya emel ye mak..bz pulak kita ni

    ReplyDelete
  33. kemain hehehe.. rsa awek muda ye. sekali sekali celebrate. alaaa xsempat nk join GA akk melepas 😅

    ReplyDelete
  34. Alhandulillah.. Tahniah kepada nama yang terpilih! Sweet tengok akak bergambar gan Pak Jilap. Hihi

    ReplyDelete
  35. tahniah buat semua...wah dapat jam...

    ReplyDelete