Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 19 January 2017

Mabuk

Salam Khamis.....

Baru lepas menyembang dalam Whatsapp dengan kakak Saniah Ibrahim. Seorang isteri, ibu dan wanita solehah berjiwa kental gitu. Kagum dengan ketabahannya menjaga mertua. Moga aura yang baik lagi positif jugak yang menjangkit mak pepagi ni. Sembang mak mak katanya, nak sembang apa.... kalau bukan pasal sarapan apa pagi ni, tengahari nanti nak masak apa. Itu ajelah modalnya hihihi....

Lepas tu menyembang pulak dengan Kak Ton sekejap, agak agak dah cukup vitamin sembang, barulah stop haha.... Aduhhh ....... mabuk menyembanglah pulak isteri Tuan Ihsan pagi pagi ni. 

Walaupun nampak macam tak berkembang aje otak dengan sembangan kosong macam tu, tapi cukup membangkitkan aura mak sepanjang hari hokey!!!!hahaha...

Nak menyembang dengan Aweks Blogger,  pagi pagi macam ni diaorang bizi, maklumlah orang bekerjaya katanya. Semuanya bos bos besar. Kalau kira duit tu, bukan main sikit sikit punya duit. Kalau report tu, bukan main report dengan bos bos biasa ni tau, direct report terus ke Tan Sri. Nampak tak haibat tak haibatnya mereka! Hang ada ka? Tak da kan, kami adaaaa hihi....

Yang masalahnya, bukan setakat mabuk sembang aje tau, tapi mak tengah mabuk makan kacang ni jugak hokey!!



Sedap weyh..... lemak lemak manis madu gitu. Madu lebah ye bukan madu lain! haha..... Tau ajelah kan, macamana lemaknya buah gajus dengan kacang Macadamia tu. Tak percaya pergi beli sekarang!


Harapkan paket je besar, isi cuma separuh plastik je. Kena berjimat ni nampaknya. Makan 2 biji kacang sepanjang hari, cukup! Nasiblah anak anak tak suka kacang! 

22 comments:

  1. huh..akak ni buat terliur orang jer..haha

    ReplyDelete
  2. Apahal puji akak melambung2 ni nom...Akak bukan menantu yang baik sangat pun .Kalau dah stress sangat jadi menantu hantu juga...Lagipun waktu2 tu dah lama berlalu.
    Ni mesti kes tak jadi buat cekodok,tu yang makan kacang je.
    Bagus betul anak2 hainom ni,kalau anak2 akak harus tinggal bekas je mereka ngap....

    ReplyDelete
  3. Aduhai! Ini kali ketiga kita taip komen ya! Sakit betul hati ni tau. Setiap kali komen di sini, asal dah cukup panjang aje tetiba skrin refresh. Habis hilang komen! Grrr!

    Ni nak tanya, Mak dah jalankan tugas sebagai ketua perancang ke belum ni? Bukan main pagi tadi sibuk bertanya. Hahaha!

    Kacang macadamia ni saya pun mabuk Mak oi. Sedap wallaweyh! Pernah sekali kawan saya beri sebungkus besar sebagai hadiah balik dari holidaying obersi. Oh, saya bantai makan sorang aje sampai separuh plastik tu. Tak sedar nak habis dah ^_^

    Kalau beli yang peket macam ni memang penuh angin aje lepas tu mahal pulak. Dapatlah hilang-hilang kempunan gitu. Nak kenyang tak mungkinlah...

    ReplyDelete
  4. Awal-awal kerja dulu, atas meja kakcik selalu ada kacang - tak kiralah ka ang tanah ke kacang kuda ke. Janji kacang... Leka mengunyah. Tak bimbang naik jerawat ke apa... Suka sangat kakcik makan kacang.

    Bila baca catatan Anom ni, baru kakcik teringat, dah lama betul kakcik tak mengunyah kacang...:)

    ReplyDelete
  5. Saya pun dengan kacang2 cenggini bukan takat mabuk tapi berhantu... Non stop makan...hahaha

    ReplyDelete
  6. kacang2 keluaran Tong Garden memang sedap, berkualiti dan pelbagai.

    Ingatkan mabuk apa tadi.

    ReplyDelete
  7. Kebanyakan orang yg berjaya yg saya pernah jumpa jarang menyembang but the one who do more listening than talking. Itu sebab saya tak berjaya as those people.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduhhhh....ni mmg betul betul komen sentap ni Dam...Terasa i hokey hihi....
      Cukuplah menjadi suri rumah, itu pun satu kejayaan bagi saya dah tau!

      Delete
  8. Oh yes, kacang macam ni lah yang PH suka! Tapi tak nampak yang jenis ada macadamia pulak, ek? Selalunya kacang tanah atau gajus. Nanti PH pergi cari dan report balik kat Hainom samada PH mabuk atau tidak hah..hah..

    ReplyDelete
  9. hihi... ingat mabuk apa la tadi.. aritu ada sekali suami saya beli ni dan sama mabuk macak mak.. tapi lastnya dia surrender sbb semua anak mengendeng.. kopak poket..haha..

    ReplyDelete
  10. Ehelehhhh geng, ngn kita xmopn nyembang.. hi3...

    ReplyDelete
  11. Ehelehhhh geng, ngn kita xmopn nyembang.. hi3...

    ReplyDelete
  12. Hehe.. Sedap kacang ni..
    Tapi betul la.. Mengecewakan bila tgk isinya, plastik je besar.. Sekali hadap je da abis.

    ReplyDelete
  13. Nasib bsik mak hainom ni cuma mabuk nyembang ngan mabuk kacang he he..

    ReplyDelete
  14. Dua biji je pagi smp petang, den tak cayo, entah sekali adap je dah habis, tu entah paket yg keberapa entah, ermmm, camlah tak biasa.

    Kacang ni byk kolesteol tak? Den ni takut bona kalo ada kelestrol becoz tanda2 kolestrol lebih tu dah ada, walaupun den rasa den ni lebih slim dr ko kan mak?

    Kacang2 camni memang mahal. Kalo ada buah tgn org balik dr makkah, kan bercampur2 kurma, kismis, kacang, badam sume, kacang camnilah kena kutip dulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.... mmg le menipu tu mak.... tapi tahanlah dalam seminggu kacang tu mak.... Den makan sikit sikit tau! Takut cepat habis...Kalau Pak Jilap ambik je den terus sorokkan haha....

      Kalau baca khasiatnya mcm bagus mak. Entahlah....Botol sangatlah tu mak ko mmg slim pun. Mak ni yor yg tak sedar sedar diri....huhu

      Delete
  15. gajus mmg sedap lemak kan...macadamia tu xpernah plak rietta rasa...esok klu rajin nk p cr, sebab nak cr cafe latte sekali...

    ReplyDelete
  16. kelas kak nom... mabuk mkn kacang mahal

    ReplyDelete
  17. Selera mahal tu yg mabuk nom..
    Mabuk sembang tak apa nom..
    Tak keluar modal hahha..
    cuma modal apa yg nak dimeroyan kan hahahhaha..

    ReplyDelete
  18. Mmg sdppp kcg gajus ni...i pun suka you...isi sikit naw kodokottt

    ReplyDelete
  19. Kacang nie memang sedap.. sha pun suka.. tapi tu lah.. makan kacang nie macam org bercinta.. belek-belek dulu.. sebab isi tak sama dengan bungkusan.. dahlah kat rumah nie Sume pun hantu kacang..Kalau beli memang kena paket besar.. Hahaha..

    ReplyDelete
  20. tu yg geram kalau beli kacang.
    separuh aje???!!!!
    mahal bukan main lg.
    tapi separuh!

    ReplyDelete