Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 3 February 2017

Cerita Tin Kosong

Salam Jumaat....

Lama rasanya tak berblogwalking. Semalam dapat pergi satu dua rumah aje. Selebihnya buat buat bizi hihi....

Seronok sebenarnya bila dapat peluang baca entri korang ni. Nak nak baca entri santai santai yang tak payah nak guna otak sangat. Baca, komen dan hadam. Tak payah dah nak kena blend blend bagai hihi....

Mak cakap ni bukan apa, mak pernahlah terbaca blog seseorang, Dia cakap setakat nak tulis yang remeh remeh ni tak payahlah nak dikongsi di blog. Tapi tu mungkin pendapat dialah. Pendapat kebanyakan lelaki. Lelaki ni kan suka baca blog blog yang berilmiah aje. Kita ni orang pompuan, bukan tak suka baca entri yang berilmiah, suka jugak.......tapi cerita cerita yang remeh temeh ala ala cerita Tin Kosong gitu lagilah suka hihi.... Cerita pasal Lauk Semalam, cerita pasal masak apa, cerita pasal Anniversary, itulah yang nak dibuat modal entri hihi... 

Dah....dah.... mak nak packing barang. Esok mak nak berjimba mamba dengan geng geng Cik Kiah. Mak nak pergi memburu Pulut Mangga, Somtum, Kerabu Mangga..... 

Adoiiii .... macam sebak pulak nak tinggal abang Jilap ni....

OK bye....

33 comments:

  1. nak pergi geder-geder ke Mak? saya pun suka baca blog santai ni.lagi-lagi yang blog Mak orang. kita sendiri tak merasa kan, tumpanglah pengalaman orang. gituuu

    ReplyDelete
  2. Eleh.. nak tinggalkan en abe sekejap aje pun. Ini dinda yg rindu ke en abe sebenarnya haha...

    Kat sana somtam dia sedap dinda. Makan sekali dua pinggan satu on-behalf utk kanda tau:)

    ReplyDelete
  3. Cerita2 santai taklah payah2 kita nk blend2 kan nom...
    Nak berjimba dgn kawan tapi ingat pak jilap macamna tu....Bawak sekali lah Nom.
    Anak akak Iqa pun harini berada di padang besar,cuci mata je.Nak shopping2 mnalah ada pulus.

    ReplyDelete
  4. depend jugak..
    kalau tengah cr sesuatu info, kita suka bca cerita yg ilmiah..
    tp kalu kwn2 jenis blogger juga, rasanya kita bc je apa cerita pun..tmbah2 cerita kehidupn harian kita.. tu yg jd kita lebih dekat, lebih kenal org tu..

    ReplyDelete
  5. ooo...ini yg mak eh kakhainom..eh kejap mak kejap kak dah haa..hiks,..yg akak cakap tu hari ya, syoknya pi berjimba ala geng bas sekolah ni..jaga diri :)

    ReplyDelete
  6. Lain orang.. lain citarasanya kan Nom..
    CH tak kisah..
    Semua CH balun baca..
    Santai ke..
    Ilmiah ke..
    Lawak ke..
    Dah blog dia.. suka hati dia lah nak buat entri apakan..

    Nom...
    haaaaaaa itu pasal buat passport ye..
    Ruapaaaaanyaaaaaa..
    Nak berjimba jimba di Krabi ye..
    Bestnya Nom..
    Kenapa Yem Rambo tak ikut..
    Angkut sekali lah geng..
    Baru best hahahha

    ReplyDelete
  7. Blog kakcik memang blog tin kosong. Kakcik buat catatan sekadar untuk 'menghidupkannya' sahaja...

    ReplyDelete
  8. memburu makan? wah best tu kak..selamat bercuti..

    ReplyDelete
  9. Kans...
    Janji bahagia tak kisahlah blog tin kosong ke?
    Hade! jugak! blog!

    ReplyDelete
  10. Nampak aje tin kosong.
    Tapi penuh isi.
    Seronoknya nak pergi makan kerabu mangga.

    ReplyDelete
  11. Saya suka aje baca blog kak.
    Lain orang lain rasa agaknya.

    Selamat bermakan-makan esok yea akak.

    ReplyDelete
  12. lantaklah apa orang nak kata, inikan blog kite so sukerati nak tulis apa la kan

    ReplyDelete
  13. wahhh bestnya nk jln2 mana lah tu... sian pak jilap kene tinggal

    ReplyDelete
  14. Pergi holiday, Hainom? Wah, bestnya! Cerita tin kosong lah yang paling seronok bagi PH. Boleh relax dan gelak2.

    ReplyDelete
  15. Wkmsalam.
    Ish ish terasa pulak WP.
    Tak apalah tin kosong, banyak gunanya
    jangan tin berkarat.

    ReplyDelete
  16. Samalah kita... asalkan jangan terusan menyepi dah lah... nanti sahabat2 lupa kat kita.. haha

    ReplyDelete
  17. Kans, den pun penah baca dia tulis camtu, tak ngapelah, itu citerasa dia, ala-ala makanan kesihatan gitew, kita ala-ala WB je kans mak.

    Bestnya mak dpt melenjan sesama geng kertu eks, huj aloh..nk bwrjimba mamba sanggup ajeh ko tinggalkan pakjilap ek, sian dia makan nasi bungkus tau. Berapa hari ko pegi mak?

    ReplyDelete
  18. Saya pun suka buat entry tin kosong ni..
    Ala-ala buat catatan apa yg berlaku especially utk kenangan anak2..
    Takde maknanya nak menulis blog yang ada fakta bagai...
    Tak pasal2 jadi blog ilmiah pulak... ekekek

    Patut la senyap jer blog.. pergi berjimba rupanya..
    Eleh, yer la sgt sedih nak tinggalkan Pak jilap...
    Tapi orang kata, sayangkan suami, tinggal tinggalkan.. baru lah ada manisnya rindu.. ececece

    ReplyDelete
  19. posting santai2 camni syok juga baca. alahai mak ni romantik gak la, sedih tinggal pak jilap. hihi

    ReplyDelete
  20. wah...mak pergi jenjalan yea....bestnyeee...

    ReplyDelete
  21. hurm.. lain orang lain pendapatnya..
    Pada Sha, apa sahaja boleh dijadikan modal bercerita.. pada dia tak bagus, pada orang lain, kita tak tahu..
    keep on sharing sis.. hehehe..
    Kerabu mangga tu sangat menggoda..

    ReplyDelete
  22. jgn lupa ekk buat entri pasal jimba ke pdg besar.
    aida nak tau detail ha ha ha :)

    ReplyDelete
  23. Huhu.. Lya lah salah sorang y citer remeh temeh.. Ye lah..skadar share apa y blaku dlm hidup (bkn smua la..skadar xtvt anak). Tp its ok... Sbb niat nk simpan coretan n kngan kat blog..suatu hari nnti bila tgk blik.. Trimbau..

    Lya x berbakat kot nk tulis cerita kisah n khidupan org. Lg2 sejarah or pkara y pnuh ilmiah or sastera.. Tkut tulis kan..tp silap fakta.. Haha.

    ReplyDelete
  24. Biaq p la kak.. Org nak cakap apa pun.. Blog kita.. Hak kita untuk mencorakkan blog kita..

    Kalau rasa tak suka dengan cara kita mencorakkan blog, tidak perlu baca blog kita.. Kan mudah.

    Manusia.. Ada-ada saja..

    ReplyDelete
  25. setiap orang lain pendapat..sbnarnya jie suka baca blog yg santai2 jer dan tak panjang sgt..huhu..

    ReplyDelete
  26. Sungguh..cerita2 merapu la org permpuan suka.klu entry ilmiah tu baca tajuk je terus komen.hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh.. baru sy tahu. huhu. komen akak ni lawak. hihi.

      Delete
  27. Hihi. Kak HainonOkJe ada unsur humor bila menulis entry. Terketawa sy membacanya. Best. hihi. sy pun suka baca benda2x yg santai2x je dalam blog. happy2x je.hihi. :D

    ReplyDelete
  28. betul betul
    tp ikut mood juga.
    cnthnya tgh cr info mmg bca blog ilmiah lah.
    tp suka baca blog sntai santai lah.

    ReplyDelete
  29. blog sendiri...suka hati tuan rumah la kan nak kongsi apa...lain org lain caranya...noe pun malas nk baca yg ilmiah sangat..nk baca bahan ilmiah...g beli buku...lagi bess.

    ReplyDelete