Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 4 August 2017

Meraikan bakal bakal Dhuyufurrahman

Salam Jumaat......

Korang dah berselawat kepada Nabi Muhammad s.a.w ? Marilah sama sama kita memperbanyakkan selawat kepada baginda Rasullulah pada hari ini, kerana salah satu keistimewaannya, Allah akan hantarkan selawat kita kepada baginda..... 

Si anak dara sorang tu malam tadi lagi dah cakap nak makan pizza hari ni. Eleh! Teringinlah tu...... Bagus jugaklah dik, ibu pun macam teringin jugak ni hihi...... 

Kejadian hari Rabu baru baru ni. meraikan bakal Hajjah, kawan satu sekolah. Bakal Hajjah yang tengah tu....
Dasat ko Sher, sejak jadi bakal hajjah ni, tudung pun dah bertukar ek hihi.....


Yang tengah tu pun kawan satu sekolah mak, bakal hajjah jugak tu. Maaf Anis, tak dapat jumpa ko hari tu.

Yang kiri tu pun bakal menjadi tetamu Allah, bekas jiran setaman.


Mak Usu Pak Jilap dan suami pun bakal menjadi Dhuyufurrahman. Rasa puas dapat meraikan mereka. Insyaallah, moga satu hari nanti Allah akan panggil kita semua jadi tetamunya pulak. Yang pasti Cikgu Aisy Nasiha dah janji nak meraikan mak nanti hihi .....


Kepada kalian, Dhuyufurrahman, selamat jalan, semoga Allah permudahkan urusan kalian disana, semoga mendapat haji yang mabrur dan semoga kalian kembali nanti terus istiqomah. 

23 comments:

  1. seronok tengok orang dapat jadi tetamu Allah, moga satu hari nanti kita juga dijemput sebagai tetamu ke tanah suci Makkah.

    semoga perjalanan haji mereka dipermudahkan

    ReplyDelete
  2. inshaAllah...seronoknya nak jadi tetamu Allah

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Wrmbth

    Salam jumaat dari Maznee & selamat pagi hainom

    Bila dah pergi haji ni

    Ujian memang berat di sana

    dan juga selepas pulang

    sebab kalau kita dah pulang akhlak makin teruk

    Antara tanda haji kita tak di terima

    Hmmm

    Siapa tak nak haji mabrur kan

    Maznee doakan semoga amalan ibadah kita semua di terima Allah swt

    ReplyDelete
  4. Semoga mereka beroleh haji yg mabrur ye kak. Semoga Allah pilih kita pula untuk ke sana. Amin.

    ReplyDelete
  5. Semoga semuanya mndapt hj yg mabrur..aamiin

    ReplyDelete
  6. Aminnn... semoga dipermudah kan perjalanan & menjalani ibadah nanti disana... insya-Allah...

    ReplyDelete
  7. Berseri-seri wajah orang yg nak g haji ni ye...

    Insha Allah Mak, kita doakan niat suci Mak termakbul. Muwah!

    ReplyDelete
  8. Seronoknya meraikan bakal2 haji ni kan kak.. Ustaz kata kalau ada kawan2/saudara yg baru balik dr haji/umrah, peluk mereka..
    Semoga dipermudahkan urusan haji mereka dan mendapat haji yg mabrur..
    Semoga akak juga dapat pegi haji diusia muda.. Aamin..

    ReplyDelete
  9. Seronoknya baca seorang demi seorang sahabat/kenalan dapat menjadi tetamu Allah yang dirahmati. Sesetengahnya masih muda lagi...

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah, direzekikan menjadi tetamu Allah. Ain yang baca ni pun rasa seronok dan sebak. Selamat pergi dan balik semua kawan2 mak yer. Semoga semuanya dapat haji mabrur InsyaaAllah. Semoga one fine day, rezeki Ain dan family plak ke sana.

    ReplyDelete
  11. Selamat jalan semua, moga selamat tiba ke distinasi and selamat pulang ke rumah. Hainom punya turn coming soon, ye?

    ReplyDelete
  12. Seronoknya dpt gi hi Di usia muda. Semoga mendapat Haji mabrur

    ReplyDelete
  13. Semoga dipermudahkan segala urusan para dhuyufurrahman..
    Alhamdulillah dijemput menjadi tetamu Allah di usia muda..
    Semoga tabah dgn segala ujian ...

    InsyaAllah ..
    Semoga hainom dan suami akan menjadi dhuyufurrahman next year..
    Doa byk2 nom..

    ReplyDelete
  14. Mudah2an mereka akan dapat mengerjakan haji dengan sempurna, mendapat haji yang mabrur. Aamiin.

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah rezeki dorang... semoga mendapat haji mambur.. smpai ke sudah tak sempat pergi rumah cikgu aisy

    ReplyDelete
  16. Semoga depa semua mendapat haji yang barakah dan mabrur.

    ReplyDelete
  17. moga selamat pergi, selamat menjalani ibadah hj, dan selamat kembali...

    ReplyDelete
  18. Baru tau istilah Dhuyufurrahman..banyak jugak boleh belajar dari blogging ni..selamat berangkat wahai tetamu-tetamu Allah. bestnya. moga lepas ni giliran kita pulak ye

    ReplyDelete
  19. ramai jugak frens aida tunaikan haji thn ni.
    sayu sgt hati aida, Nom. lom sampai turn aida lg.
    mula la rasa nyer nak penuhkan tabung haji tu nom.
    baru sejemput. sebab aida saving dinar emas. tak byk cash.
    kata nyer kalau tabung haji kita cukup, walau tak sampai turn, dipanggil.
    hmmmmm tunggu 2-3 thn lagi la. baru cash kan dinar aida.
    dlm hati ni memang niat nak gi haji awal2, time sihat, time berupaya ni.
    jeles sgt dgn semua yg da pun dpt seruan.

    ReplyDelete
  20. LZ juga doakan semoga sahabat handai, saudara-mara dan kenalan Mak Nom yang pergi menunaikan fardhu Haji tahun ni dipermudahkan urusan mereka dan mendapat haji yang mabrur.

    Didoakan juga semoga Mak Nom dan suami akan menjadi dhuyufurrahman pada tahun-tahun akan datang.. Amin..

    ReplyDelete
  21. semoga beroleh haji mabrur...aminnnn

    ReplyDelete
  22. Semoga semua mereka mendapatkan haji yang mabrur.

    Tahun ni makpak mertua den pun jadi tetamu Allah juga...

    Dah, malas nak komen meleret-leret!

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah.. Rezeki mereka menjadi tetamu Allah..

    ReplyDelete