Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 14 September 2017

Antara Jom Bali, Restu Resipi dan Restu Bini

Salam Khamis...

Cerita pasal blouse sudah, cerita pasal MRT sudah, marilah kita kembali ke pangkal jalan semula, cerita pasal makanan haha.... Ini semua gara gara Ana Suhana dengan Puan Hazel lah ni, siapa suruh buat entri tunjuk makanan dan cendol durian? Kan mak dah nak cerita jugak pasal makan!haha......  Alasan sangat kan! Padahal itu ajelah modalnya hari hari....

Siapa pernah makan di Jom Bali? Mak baru menerai makan kat sini beberapa minggu yang sudah. Itu pun sebab Jom Bali ni baru bukak dekat Tescco Kajang. Sebelum ni nganga jerlah bila dengar Mak Ton cerita pasal Jom Bali.... 

Ini Nenek Kebayan yang ampunya!!!haha..... Sedap!


Ini pulak si TLBD punya. Pak Jilap makan Nasi Lemak kalau tak silap. Abang pulak makan Chicken Chop. Gambar yang lain mak dah tak kuasa nak ambik! Mak nak fokus makan Meehoon mak hihi.... 


Lepas makan, tukang bayar tak puas hati..... dia kata, baik makan lagi Nasi Lemak dekat Restu Resepi, ayam seketul, harga pun lagi murah. Mak setuju jugak pasal harga dekat Jom Bali ni, harga dia sedikit mahal.  


Dah dua kali datang ke Kenanga Wholesale, dua kali jugaklah ulang makan Nasi Lemak di Restu Resipi




Yamg ni makan dekat Restu Bini, free of charge haha......
Cenggini punya gaya makannya, memang Nenek Kebayanlah yang punya. Sedap weyh makan nasi dengan sup daging banjir macam ni. Tak caya cuba!! 

23 comments:

  1. Bila baca tajuk akak ingat hainom nak melancong ke Bali....jauh rupa nya lariknya...maklumlah akak ni org kg mana lh tau tpt mkn kat KL .
    Apa yang istimewa meehoon kat Jom Bali tu nom?...cuba lah cite sikit.

    ReplyDelete
  2. sj jer akak tayang bagi sy terliur. banjer sy skarang..haha

    ReplyDelete
  3. Jom bali tu ada certain menu dia yg ok kak.
    Ana xpernah lg rasa nasi lemak RR tu lg. Boleh lah try next time. Nak shopping blouse juga mcm org tu ☝. Hehe

    ReplyDelete
  4. Entahnya, Ada ke meehoon yg diterai, macam Tak boleh goreng sendiri, apa yg istimewa sangat meehoonj jom Bali tu? Hihi..aku tau mesti ko jawab, alaaa...tokak den yg tingin, ko sibuk apsal,??

    Tu mesti sup daging korban lagilah tu,tapi pun kalo makan sup mmg cenggitu gak stailnya, pastu mesti nak sambal kicap, heaven weh

    ReplyDelete
  5. uniknya nama kedai ni...sedap tak...jauh bebebau nak ke sana,...hehe

    ReplyDelete
  6. Tesco Kajang??...dekat jugak tu.
    Nanti bole ler ajak kaum keluarga pergi...dapat ler sekali sekala gantung kuali.

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah mak dah balik ke pangkal jalann. 😜

    ReplyDelete
  8. hah..hah...mana tau nanti ada restoran yang dipanggil Restu Bini! Laku keras kang, Hainom!

    ReplyDelete
  9. haha kembali ke pangkal jalan ya hainom

    Bukan main lagi ayat

    Makan pun pakai blouse lagi

    ReplyDelete
  10. Makchaq pernah makan kat jombali, tapimakan sorong kangkung ngan tahu bakar ja..
    Teringin nak try kat restu bini....nampam 😋😋
    Ajakla.. ajakla... nak pi ni...😝😝

    ReplyDelete
  11. macam nak try je nasi sup daging kat restu bini tu...bila nak dapat agaknya kan, macam sodappp jek tu, mana kedainya tu hehehe

    ReplyDelete
  12. igt td nk g bali... nak jg tumpang sekaki hahahaha

    ReplyDelete
  13. Amboi Mak, Kita makan cendol durian je pun...Mak kemain bali lah, restu lah :p

    Awat Mak order bihun goreng je Mak? Macam takleh hadam la haha...

    ReplyDelete
  14. alahai semua sedap-sedap. paling sodap kalau ada orang belanja. hihi

    ReplyDelete
  15. dua kali mkn kat jom bali..ok la..hiihi... kat restu resepi pun pernah sekali...bolehlah jugak..hiihih semua boleh, tolak batu n kayu je..hahha

    ReplyDelete
  16. Semua kedai akak cakap tu, ira tak pernah try.. Yg last skali tu lagi la.. Haha..

    ReplyDelete
  17. Hahaha..
    😂😂😂
    Restu Bini tu yg win nom..
    I like couse free..

    ReplyDelete
  18. Nampak sedap2 semuanya.
    Ingatkan makan kat Bali Indon tu.

    ReplyDelete
  19. Mmg nmpk sedap mknan tu semua okje .. psst okje .. nenek kebayan tu sapa ek. Lama x singgah sini dah ketinggalsn byk gosip2 best ni ..hehe

    ReplyDelete
  20. Aduhai... menjejes air liur.. sedap nampak semuanya...

    ReplyDelete
  21. Oh, Jom Bali dah buka di Tesco Kajang ya...

    Kalau pergi sarapan pagi lagi murahlah, Mak. Menu limited tapi dapat teh tarik dengan harga 99 sen. Lama dah tak sarapan kat Jom Bali. Adalah dalam 2,3 minggu ^_^

    Kalau waktu biasa, saya lagi suka makan spaghetti Aglio Olio tu. Menjelir lidah dibuatnya, pedas tau. Ada juga menu kat Jom Bali ni tak in dengan anak tekak sebab itulah kalau pergi memang order menu yang sama juga. Tapi itulah portionnya besar.

    Restu Resipi kat Kenanga rupanya. Tak pernah sampai lagi. Dah Kenanga pun berkurun tak masuk! Ingatkan lepas makan Jom Bali, Mak terus masuk makan di Restu Resipi. Terkejut Kak Ton dengan keupayaan Mak sekeluarga makan berturut-turut ^_^

    Resto yang last tu, Kak Ton tak tahulah terliur nak cuba ke tidak. Bila nak ajak Kak Ton pergi Restu Jiran? Kak Ton tunggu aje ni - nak sorok bawah meja! Hahaha!

    ReplyDelete