Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 11 October 2017

Cicit sulung

Salam Rabu....

Sebelum dating di bawah Pokok Pinang hari tu, mak pergi kenduri akikah Muhammad Mikhael kat Rawang. Muhammad Mikhael ni ialah cucu pertama kepada Tokey Biskut Raya. Siapa pulak Tokey Biskut Raya ni? Tokey Biskut Raya ni pulak, anak no 2, kepada kakak mak yang sulung. Senang cerita, anak sedara maklah......

Dah macam lagu rakyat 'Bangau oh Bangau' pulak jadinya hihi.....

Dah katanya nenek dia Tokey Biskut Rayakan..... hihi
Ni yang mak malas ni, belum belum lagi mak dah jadi 'buyut' tau! huhu........  Tak nak ah panggil buyut, nak panggil lain!

Kalau korang panggil apa ye ? Buyut? Oyang? Oneng? hihi..... kelako kelako pulak gelarannya ek.....


Nenek TLBD kena paksa pegang cucu  haha......

24 comments:

  1. Wah nom tinggi pangkat dah....tahniah tahniah...hihii.
    Montel buyut hainom ya...
    Canteknya nenek ,buyut...beruntunglah cucu/cicit.
    Keluarga akak panggil moyang kalau dh peringkat cicit tu.

    ReplyDelete
  2. Anak Amy panggil nenek Amy oyang.
    Muda lagi dah ada cicit ye... tahniah.

    ReplyDelete
  3. Untunglah mak..muda-muda lagi dah bercicit..
    Semangat nya baby nya..gigit sedap nih hihihi

    done follow jugak ye mak ^_^

    ReplyDelete
  4. Tahniah Tok Yang..hehe. ok x gelaran tu?

    ReplyDelete
  5. Kira glamourlah Mak, 'muda-muda' dah jadi moyang. Yang paling kasihan TLBDlah, dah pangkat nenek. Ada tak cucu-cucu TLBD ni yang sebaya dengannya, Mak?

    Kak Ton baru sampai pangkat nenek aje. Cucu adalah 7 orang tapi cicit takda lagi...

    ReplyDelete
  6. Sedap pulak nampak biskut tu mak ^^

    ReplyDelete
  7. panggil oyang pun ok tu mak hehehe. saya baru pangkat nenek je mak belum jadi oyang lagi tapi sikit hari lagi mahu juga jadi oyang dah ni ha, maklumlah usia pun dah nak masuk kilauan emas dah ni ha..

    comel muhammad mikhael tu. pandai TLBD pegang cucu tu hehehe

    ReplyDelete
  8. Buyut? Macam funny pulak gelaran tu, Hainom :) Dalam masyarakat Cina, ada banyak gelaran mengikut pangkat dalam family. PH ni selalu lupa dorang (dan diri sendiri) punya title. Lagi senang ikut macam omputih, just panggil uncle dan aunty aje.

    ReplyDelete
  9. Sib cucu sy masih belajar, lambat lglah jadi moyangnya.. πŸ˜€

    ReplyDelete
  10. Wah muda2 dah jadi nenek ya. Comel cucu nenek ya

    ReplyDelete
  11. Eh apa plak mak, tu Kira cucu sedaralah kan, belum buyut lagilah., aku rasa ko masih pangkat neneklah, si TLDB tu kira pangkat Sepupu dgn si baby tu..ke aku yg memandai2 bagi conclusion? Haha..apa2 lah, asal bahagia.
    Eh, pesal aku tengok ko macam kekok je pegang baby tu, camana nak jaga cucu bebetul nanti, mwehehe

    ReplyDelete
  12. Oh, betulla, bila aku baca lagi sekali, betulla ko dah jadi buyut. Sori ek buyut.

    ReplyDelete
  13. Den cucu kakak yg sulung baru umur 6 tahun..
    Jadi lambat lah nak jadi oyang..

    Den panggil oyang utk perempuan..
    Tok yang utk yg lelaki nom..

    Rasa ok oyang lagi dari panggil buyut tu πŸ˜†πŸ˜…

    ReplyDelete
  14. allolo..mudanya nenek..hihi..samalah kak..sy pn dah jadi nenek bila anak buah dah beranak 4..haha

    ReplyDelete
  15. Muda lagi nenek tu...hahahah .. Nenek jelita.

    ReplyDelete
  16. Mudanya nenek..
    Ada tak orang tanya.."pegang anak sulung ke tu?"..

    ReplyDelete
  17. tahniah... tahniah... tahniah, Nom :)

    ReplyDelete
  18. Nape tak macam nenek? Nampak muda belia.. ;-)

    ReplyDelete
  19. tua pd pangkat muda pd usia... gitewwww😊

    ReplyDelete
  20. hahaha pangkat apa yg sesuai πŸ˜†πŸ˜†

    ReplyDelete